vrijdag, mei 24, 2024

Spelers Leeds United door het stof na negeren zwaaiende 8-jarige fan

Veel gelezen

De spelers van Leeds United zijn maandag behoorlijk in verlegenheid gebracht nadat een video viraal was gegaan waarin ze een jonge supporter negeerden. Het incident vond plaats voor de wedstrijd van de club van zondag tegen Bournemouth, die met 4-1 werd verloren. Op de video was duidelijk te zien hoe de spelers, waaronder voormalig Feyenoord-speler Crysencio Summerville, het jongetje negeerden dat naar hen zwaaide buiten hun hotel. Fans waren begrijpelijkerwijs woedend na het zien van de video en velen lieten via sociale media hun ongenoegen, teleurstelling en boosheid horen. Dit zorgde ervoor dat spelers na de website hun supporters een welgemeende verontschuldiging aanboden.

“We kunnen niet in woorden uitdrukken hoezeer het ons spijt voor onze acties van zondag,” schreven de spelers. “We begrijpen dat we als voetballers een verantwoordelijkheid hebben tegenover onze fans en de gemeenschap, en we hebben die verantwoordelijkheid in dit geval niet waargemaakt. We weten dat we een jonge supporter hebben teleurgesteld, en dat spijt ons oprecht.”

Spelers hebben grotere dingen om zich zorgen over te maken

Leeds United vecht momenteel tegen degradatie uit de Premier League en dat zal  mogelijk mee hebben gespeeld bij de gespannen spelers. De druk op de spelers zal ongetwijfeld enorm zijn en het is mogelijk dat ze zo gefocust waren op de komende wedstrijd dat ze de jonge supporter gewoon niet opmerkten.

Het incident heeft een belangrijk gesprek op gang gebracht over de verantwoordelijkheden van profvoetballers, en het belang om fans met respect en dankbaarheid te behandelen. Hoewel het gemakkelijk is om verstrikt te raken in de ups en downs van het spel, is het belangrijk te onthouden dat voetbal uiteindelijk over meer gaat dan alleen winnen en verliezen. In de kern is het een sport die mensen samenbrengt, en de spelers hebben de verantwoordelijkheid om die geest zowel op als buiten het veld hoog te houden.

“Op de dag van de wedstrijd maken we met het hele team een wandeling. Dan stoppen we voor foto’s en handtekeningen en hebben we interactie met onze fans, zodat we op tijd kunnen vertrekken.” zeiden de spelers in een verklaring. De spelers van Leeds United hebben echter de ouders van de jongen opgeroepen zich te melden, zodat zij het goed kunnen maken bij de jonge fan.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen