dinsdag, juni 18, 2024

Ihattaren gat eerst wel, maar uiteindelijk toch niet naar Turkije

Veel gelezen

De mogelijke overstap van Mohamed Ihattaren naar Samsunspor is geannuleerd door onverwachte wijzigingen en aanvullende eisen van de speler. Ondanks dat hij hartelijk werd ontvangen op het vliegveld van Samsun en klaar stond om een vierjarig contract te tekenen, vond de Turkse club de gewijzigde voorwaarden van Ihattaren onacceptabel. Als gevolg hiervan is Ihattaren teruggekeerd naar Nederland.

Ihattaren’s contract bij Juventus werd onlangs ontbonden, waardoor hij op zoek kon naar een nieuwe werkgever. Bij Samsunspor had hij gehoopt zijn kwijnende carrière nieuw leven in te blazen. Ihattaren, die eerder bekend stond als een talentvolle speler bij PSV, kwam in Eindhoven op een zijspoor terecht. Juventus nam hem over en leende hem meteen uit aan Sampdoria, maar hij kreeg niet de kans om in Italië te spelen. Ihattaren sloot zich vervolgens aan bij Ajax, maar ook dat bleek geen succes. Zijn laatste officiële wedstrijd was op 6 mei 2022, met Jong Ajax tegen De Graafschap. Het team nam in oktober afscheid van hem.

Enfent Terrible van de voetbalwereld

De carrière van Mohamed Ihattaren is al langer verspild volgens ESPN-analist Marciano Vink, die niets positiefs te zeggen heeft over de 19-jarige PSV-speler.In een officiële verklaring liet PSV zondag weten dat de spelersgroep, technische staf en het management er alles aan hebben gedaan om Ihattaren weer op de rails te krijgen. Zijn gebrekkige houding heeft de aanvallende middenvelder echter opnieuw in de problemen gebracht. Vink uitte zijn bezorgdheid in de studio van ESPN en benadrukte dat Ihattaren snel volwassen moet worden. Hij riep ook de mensen om hem heen, zoals Mino Raiola en zijn familie, op om hem te steunen, omdat anders niet alleen zijn geloofwaardigheid, maar ook zijn hele carrière in gevaar zou komen.

Vink betwijfelt of er op dit moment een buitenlandse club geïnteresseerd zal zijn in Ihattaren, tenzij Raiola zijn verantwoordelijkheid neemt. Vink voorspelt echter dat zelfs als er een stap wordt gezet, Ihattaren zal worden bestempeld als een lastige jonge speler. Verder zet Vink vraagtekens bij het gedrag van Ihattaren op sociale media, met name bij zijn pogingen om zich te verzoenen met Ajax. Vink vindt dit gedrag onnodig en vindt dat Ihattaren zich alleen op het voetballen moet richten. Vink merkt ook op dat Ihattaren nog niet in topconditie is, wat zorgwekkend is aangezien het al februari is. Hij vindt dit gedrag onvolwassen.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen