zaterdag, maart 2, 2024

Benjamin Mandy vrijesproken van verkrachtingen en tekent nieuw contract

Veel gelezen

Benjamin Mendy, een 29-jarige Franse linksback, heeft een contract getekend bij FC Lorient. Afgelopen vrijdag werd Mendy vrijgesproken van alle aanklachten, waaronder negen aanklachten van verkrachting, poging tot verkrachting of aanranding, waarmee een einde kwam aan de rechtszaak.

De voormalige Manchester City-voetballer Benjamin Mendy heeft om privacy gevraagd om “zijn leven weer op te bouwen” nadat hij niet schuldig was bevonden aan het verkrachten van een vrouw en een poging tot verkrachting van een andere. De voormalige Franse international huilde toen een jury hem vrijspraak na een nieuw proces in het Chester Crown Court.

Zou einde van voetbal carriere zijn geweest

De vrijspraken betekenen dat de 28-jarige verdediger nu niet schuldig is bevonden aan alle beschuldigingen tegen hem door zes vrouwen, die zijn voetbalcarrière op het spel zette. Hij heeft zijn naam gezuiverd, maar is werkloos nadat zijn contract bij Manchester City eind juni afliep. De Premier League-club stopte met betalen hem in september 2021, kort nadat hij was aangeklaagd, hoewel de manager, Pep Guardiola, een karaktergetuige was tijdens zijn eerste proces, waar hij Mendy omschreef als een “echt goede jongen”.

De vrouwen hadden hem ervan beschuldigd hen tussen oktober 2018 en augustus 2021 te hebben aangevallen in zijn omheinde herenhuis van £ 4,8 miljoen, vaak op illegale feesten tijdens de lockdowns van Covid. Hij werd in januari vrijgesproken van het verkrachten van vier vrouwen en het seksueel misbruiken van een andere, waarbij de jury geen uitspraak kon doen over twee openstaande aanklachten, wat leidde tot een nieuw proces.

Vrouwen zouden zelf initiatief hebben genomen

Hij werd vrijdag vrijgesproken van poging tot verkrachting van een vrouw die naar zijn huis kwam met een vriend van hem, een andere Franse voetballer, Diacko Fofana. Ze zei dat Mendy haar probeerde te verkrachten toen ze uit de douche kwam, maar hij zei dat ze flirtten en dat hij zich terugtrok zodra ze nee zei. Hij werd ook vrijgesproken van het verkrachten van een vrouw die hij had ontmoet in een bar in Alderley Edge, in een chique buitenwijk van Cheshire.

 

 

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen