dinsdag, april 23, 2024

Na verloren finale vrijwel zeker dat Heitinga bij Ajax vertrekt

Veel gelezen

Na de afgang in de bekerfinale van de KNVB tegen Feyenoord, is het vrijwel zo goed als zeker dat na drie jaar als coach van AFC Ajax te hebben gewerkt, John Heitinga volgend seizoen niet terug zal keren als coach bij de Amsterdammers. De voormalige Ajax-speler werd in 2017 aangesteld als coach van de Ajax U19 en U17 teams en werd later assistent-coach van het eerste elftal.

Het vertrek van Heitinga zal  voor velen niet als een verrassing komen, ondanks dat hij een integraal onderdeel is geworden van de trainersstaf van Ajax. Gedurende zijn tijd bij de club speelde hij een cruciale rol in de ontwikkeling van jonge talenten als Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Donny van de Beek.

Fans hebben genoeg gezien van Heitinga

“Niet een schot op het doel” en ‘het enige positieve uit de bekerfinale is dat Heitinga volgend seizoen niet meer zal terugkomen’, zijn slechts enkele van de reactie van Ajax-supporters. Ajax heeft een slecht seizoen achter de rug, met een reeks ongelukkige gebeurtenissen die tot de huidige 3e positie op de ranglijst hebben geleid. Een van de belangrijkste factoren die oorzaak zijn van de slechte prestaties van Ajax dit seizoen is het vertrek van een aantal belangrijke spelers. Door de jaren heen heeft Ajax voortdurend talenten van wereldklasse voortgebracht, maar helaas worden deze spelers vaak weggeplukt door grotere clubs. Dit seizoen verloor Ajax enkele van hun beste spelers, waaronder Hakim Ziyech, Donny van de Beek, en Sergiño Dest.

Heitinga’s vertrek bij Ajax kan worden gezien als een verlies, maar het biedt ook ruimte voor nieuwe coaches die wellicht meer ervaring hebben en hun stempel wel op de club weten te drukken. Immers, Ajax is altijd een club geweest die waarde hecht aan ontwikkeling en dit is een kans voor hen om die traditie voort te zetten.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen