zaterdag, maart 2, 2024

Feyenoord is een week lang weer even de thuishaven van Dirk Kuijt

Veel gelezen

Dirk Kuijt is even terug op het oude nest en zijn aanwezigheid heeft zeker voor opschudding gezorgd onder de Feyenoord-fans. De voormalige Feyenoorder is al de hele week bij de technische staf en velen vragen zich af wat zijn rol is in het elftal. Kuijt is natuurlijk geen onbekende bij Feyenoord, want hij heeft twee keer voor de club gespeeld. Velen zullen zich zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord herinneren: De kampioenswedstrijd van Feyenoord thuis tegen Heracles. Kuijt schitterde in die wedstrijd met een hattrick om Feyenoords eerste Eredivisie-titel in 18 jaar veilig te stellen.

Dus waarom is Kuijt deze week binnengehaald? Is het om Feyenoord weer aan het kampioenschap te helpen? De werkelijkheid is wat complexer. Sparta moet punten afpakken van PSV en pas daarna heeft Feyenoord een kans, op zondag 7 mei bij Excelsior uit. Maar Kuijt is er vooral om te leren. Dat is ook niet de eerste keer bij Feyenoord. Eerder dit jaar liep Danny Buijs ook al mee met Slot en zijn staf. Het is duidelijk dat Feyenoord wil bouwen aan een sterk team voor de toekomst, en de ervaring en kennis van Kuijt kan een waardevolle aanwinst zijn om dat doel te bereiken.

Kuijt’s aanwezigheid herinnert ook aan de gloriedagen van Feyenoord, toen de club aan de top van het Nederlandse voetbal stond. Veel fans hopen dat zijn aanwezigheid een terugkeer naar die dagen zal brengen, en dat Feyenoord weer een belangrijke kracht in het Nederlandse voetbal wordt.

Trainerscarrière nooit echt van de grond gekomen

Kuijt begon zijn trainerscarrière als assistent bij Quick Boys. Daarna werd hij trainer van Feyenoord O19-1, waar hij waardevolle ervaring opdeed met het werken met jonge spelers. Kuijt vond echter dat het tijd werd om de volgende stap in zijn trainerscarrière te zetten en een baan in het betaalde voetbal na te streven. In 2020 werd Kuijt aangesteld als hoofdtrainer van ADO Den Haag, een professioneel voetbalteam in Nederland. Het was een droom die uitkwam voor Kuijt, die altijd al op het hoogste niveau had willen coachen. Bij ADO Den Haag liep het echter niet volgens plan voor Kuijt.

Al na een paar maanden werd Kuijt door ADO Den Haag ontslagen. Het was een teleurstellende wending voor Kuijt, die hard had gewerkt om de positie veilig te stellen. Kuijt is echter positief en optimistisch gebleven over zijn toekomst als coach.

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen