dinsdag, juni 18, 2024

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Veel gelezen

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de huidige directeur van AZ, neemt het stokje over van de onlangs opgestapte Edwin van der Sar. De voormalige eigenaar van Go Ahead Eagles zal een driejarig contract tekenen zodra Ajax en hij het concurrentiebeding kunnen oplossen. Ajax heeft verklaard dat het onderzoek naar de procedure loopt en dat de uitkomst enkele maanden tot een jaar kan duren.

Zodra er een datum is vastgesteld, zal de RVC een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders (BAVA) bijeenroepen om de algemene vergadering van aandeelhouders (AVA) formeel op de hoogte te stellen van de voorgenomen benoeming. AZ is van plan om volledig en eerlijk mee te werken aan dit proces.

Een Ajacied in hart en nieren

“Voor mij begon het allemaal in mijn jeugd als speler van de zaterdagselectie bij Ajax. Sindsdien ben ik aan de club verbonden gebleven. En nu kijk ik reikhalzend uit naar een nieuwe fase die in Amsterdam gaat beginnen,” aldus Kroes in zijn eerste reactie.Wat Kroes nog waardevoller maakt voor Ajax is zijn track record van succes in verschillende functies. Hij speelde een centrale rol in de groei van makelaarsbedrijf Sports Entertainment Group, dat uiteindelijk de grootste van Nederland werd. Nog maar een jaar geleden verkocht Kroes zijn aandelen in Go Ahead Eagles, een club die hij hielp direct te promoveren en voor het eerst in jaren belangrijke spelersverkopen te realiseren, waaronder Jay Gorter en Sam Beukema.

Binnen de voetbalwereld heeft Kroes een reputatie opgebouwd vanwege zijn uitgebreide netwerk en zakelijk inzicht. Hij heeft niet alleen een scherp oog voor talent, maar ook een grondige kennis van complexe contracten. Daarnaast blinkt Kroes uit in het opzetten en beheren van efficiënte processen.

Eerst volgt een interim-periode

Ajax heeft verklaard dat de huidige directie de taken van de algemeen directeur tijdens de interim-periode zal blijven waarnemen. Deze beslissing komt na de verdeling van de verantwoordelijkheden van de vertrokken Van der Sar onder de huidige directieleden in de afgelopen maanden.De aanstaande benoeming van Kroes is niet verrassend gezien zijn grote genegenheid voor Ajax en zijn prestaties in het verleden. Hij is al lange tijd lid van de Amsterdamse club en heeft ook gevoetbald bij de amateurtak van Ajax. Kroes liet weten blij en trots te zijn dat hij door de club is benaderd voor deze functie.

Laatste nieuws

Ihattaren gat eerst wel, maar uiteindelijk toch niet naar Turkije

De mogelijke overstap van Mohamed Ihattaren naar Samsunspor is geannuleerd door onverwachte wijzigingen en aanvullende eisen van de speler....

Gerelateerde artikelen