vrijdag, juni 9, 2023

Orkun Kökçü blikt in emotioneel interview terug op het afgelopen seizoen

Veel gelezen

 In een recent interview met ESPN deed Orkun Kökçü openheid van zaken over de uitdagingen waarmee hij vorig jaar werd geconfronteerd na het behalen van het kampioenschap met Feyenoord. Volgens de Turkse middenvelder en aanvoerder worstelde hij met zijn geestelijke gezondheid en voelde hij zich erg down.Kökçü herinnerde aan een wedstrijd tegen Slavia Praag die plaatsvond op 7 april 2022.

Hij onthulde dat een externe partij in samenwerking met Feyenoord hem voor de wedstrijd een shake gaf om zijn energie op te krikken. Dit zorgde er echter voor dat hij die nacht niet kon slapen, waardoor hij nul minuten slaap overhield. Hij verduidelijkte dat de shake bedoeld was om energie te geven aan het eind van de dag, niet meteen.

“De ervaring veroorzaakte een trauma in mijn geest, wat leidde tot onrustige nachten met slechts een paar uur slaap. Tijdens het trainingskamp in Oostenrijk kon ik de tranen niet bedwingen. De coach, die met me meeleefde, liet me onmiddellijk vertrekken. Om de situatie te boven te komen, begon ik te werken met een vertrouwenscoach.”, verklaart Kökçü tegen ESPN.

Heel veel steun gehad van coach Arne Slot

Gelukkig kreeg ik veel steun van coach Arne Slot, waardoor ik een band met hem kreeg. Hij begreep mijn situatie en was meer dan een trainer. Hij voelde mijn gevoelens geweldig aan, en ook al was het een moeilijke tijd, ik slaagde erin die te boven te komen. Nu, als nationale kampioenen, vieren we feest en moeten we er verder maar geen zielig verhaal van maken.

Orkun Kökçü werd geboren op 29 december 2000 in Haarlem, Nederland. Zijn ouders zijn van Turkse afkomst, en hij groeide op in een multiculturele omgeving. Orkun begon op jonge leeftijd met voetballen en sloot zich aan bij de jeugdacademie van Feyenoord toen hij nog maar zeven jaar oud was. Orkun Kökçü maakte in het seizoen 2018-19 zijn profdebuut voor Feyenoord. Hij werd al snel een vast lid van het team en hielp de club in hetzelfde seizoen de KNVB-beker te winnen. Sindsdien is hij een van de meest waardevolle spelers van het elftal geworden en een vitaal onderdeel van het succes van het team in de afgelopen jaren.

Laatste nieuws

Transfer van Orkun Kökçü naar Benfica is bijna rond!

Benfica staat op het punt om Orkun Kökçü over te nemen, waardoor Feyenoord mogelijk zijn record voor hoogste transferverkoop...

Gerelateerde artikelen