dinsdag, juni 18, 2024

Dood verklaarde voetballer duikt op en verdwijnt vervolgens weer

Veel gelezen

Voormalig Schalke 04 voetballer Hiannick Kamba, die aanvankelijk dood gewaand werd en later veroordeeld werd voor het in scène zetten van zijn dood, is momenteel op de vlucht. Kamba had eigenlijk in de gevangenis moeten zitten, maar volgens de Duitse krant Bild beweert hij onschuldig te zijn.

Kamba, die in de jeugdelftallen van Schalke 04 speelde naast Manuel Neuer, de beroemde Duitse doelman, was schijnbaar vier jaar dood. De 34-jarige besloot echter een andere weg in te slaan en begon aan een nieuwe carrière bij chemiebedrijf Envik. De absurditeit van Kamba’s verhaal valt niet te ontkennen.

In 2016 verdween hij spoorloos. Hij zou zijn teruggekeerd naar zijn thuisland Congo, waar zich onfortuinlijke gebeurtenissen voordeden. Men dacht dat hij was omgekomen bij een auto-ongeluk. Vier jaar later kwam er echter een onverwachte onthulling aan het licht. In 2018 verscheen de man op de Duitse ambassade in Kinshasa en verklaarde dat hij springlevend was. Daarna keerde hij terug naar Duitsland, waar hij discreet een carrière in de chemische industrie voortzette.

Levensverzekering opgestreken

De ex-vrouw van Kamba had een aanzienlijk bedrag ontvangen van zijn levensverzekering, in totaal 1,2 miljoen euro. Hun frauduleuze plan ontrafelde zich echter toen ontdekt werd dat de overlijdensakte vervalst was. Als gevolg hiervan werden ze in september 2022 veroordeeld tot 3 jaar en 10 maanden gevangenisstraf voor hun frauduleuze daad.In een nieuwe wending aan dit eigenaardige verhaal is aan het licht gekomen dat de voormalige voetballer zijn gevangenisstraf nooit heeft uitgezeten.

In plaats daarvan wist hij te ontsnappen naar Congo, zoals gemeld door Bild, die contact met hem had gehad. Hij verklaarde onschuldig te zijn en uitte zijn teleurstelling over Duitsland, dat geen bewijs tegen hem had en hem alleen maar wilde opsluiten en deporteren. Gezien de omstandigheden koos hij ervoor om vrijwillig terug te keren naar Afrika.

Volgens hem woont hij nu in Congo met zijn twee jaar oude zoon. Dit nieuws valt echter niet goed bij officier van justitie Hauke Schlick. Ze vertelt Bild dat ze een internationaal arrestatiebevel tegen hem zullen uitvaardigen als reactie op zijn ontduiking van justitie.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen