vrijdag, mei 24, 2024

Johnny Jansen wordt nieuwe trainer van Libanese club Al Safa SC

Veel gelezen

Al Safa SC, een voetbalclub uit Beiroet, heeft een nieuwe trainer en wel een Nederlander. Johnny Jansen was voorheen 2,5 jaar de trainer van Heerenveen. Begin 2022 werd hij echter ontslagen bij de club.Nu heeft Jansen de taak Al Safa SC naar succes te leiden in de Libanese Premier League. Vorig seizoen ontweek het team ternauwernood degradatie, dus er is zeker ruimte en noodzaak voor verbetering. Maar de uitdagingen die komen kijken bij het coachen van een voetbalteam in Libanon reiken veel verder dan het veld.

Zoals velen weten maakt Libanon momenteel een periode van instabiliteit en onzekerheid door. Het land wordt geconfronteerd met een groot aantal problemen, variërend van een gedevalueerde nationale munt tot een gebrek aan basisvoorzieningen als elektriciteit en medicijnen. In feite heeft de huidige toestand van het land ertoe geleid dat velen het beschrijven als een plaats die verre van het paradijs op aarde is.

Johnny zal niet alleen zijn team moeten coachen

Een bijzonder vreemd voorval dat zich onlangs in Libanon voordeed betrof tijdzones. In maart van 2021 had het land twee tijdzones tegelijk. Dit was het gevolg van een geschil tussen de regering en het staatselektriciteitsbedrijf over de zomertijd. Hoewel het misschien een klein probleem lijkt in het grote geheel der dingen, dient het als een herinnering aan de vele uitdagingen waar het land voor staat.

Ondanks deze uitdagingen blijft Al Safa SC een geliefde voetbalclub in Libanon. Samen met andere teams als Nejmeh SC en Ansar Beirut worden ze normaal gesproken beschouwd als een van de favorieten om de competitie te winnen. Dit seizoen kon Al Safa SC die belofte echter niet waarmaken. Voetbal is een belangrijk onderdeel van de Libanese cultuur en velen zien het als een bron van trots en vreugde in een anders zo moeilijke tijd.

Wat Johnny Jansen betreft, hij zal er veel werk aan hebben nu hij de rol van trainer bij Al Safa SC op zich neemt. Maar met zijn ervaring en deskundigheid is er reden om te geloven dat hij het team kan helpen groots te worden. Alleen de tijd zal leren hoe het zal aflopen, maar voorlopig kijken de voetbalfans in Libanon reikhalzend uit naar het begin van het nieuwe seizoen.

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen