zaterdag, maart 2, 2024

Journalist van plan stadionverbod te omzeilen: FC Groningen waarschuwt!

Veel gelezen

De voetbalclub FC Groningen heeft een journalist gewaarschuwd aangifte te zullen doen, wanneer hij zijn voorgenomen plan ten uitvoering probeert te brengen. De club heeft ontdekt dat de journalist samen met iemand die een stadionverbod heeft van plan is om zondag de thuiswedstrijd tegen Ajax bij te wonen, ondanks dat die man dus een stadionverbod heeft.

Volgens FC Groningen is de journalist van plan undercover te gaan en bij de persoon met het stadionverbod te gaan zitten om te laten zien hoe makkelijk een stadionverbod kan worden omzeild. De club heeft de Groningse politie en de KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbalbond) in kennis gesteld van de kwestie.

Dit help niemand, aldus FC Groningen

FC Groningen heeft een verklaring uitgebracht waarin de journalist wordt opgeroepen het plan te heroverwegen, omdat het het probleem van de stadionverboden alleen maar verergert. De club meent dat door de verbannen persoon bewust in het stadion toe te laten, een ongewenst signaal wordt afgegeven. Bovendien zou de journalist een strafbaar feit kunnen plegen door uit te lokken en het stadionverbod te negeren.

FC Groningen heeft dit seizoen te maken gehad met verschillende gevallen van supporters geweld. Zo werd tot tweemaal toe een wedstrijd stilgelegd, omdat er objecten op het veld werden gegooid en werd een wedstrijd om dezelfde redenen zelfs gestaakt. Onlangs kregen twee supporters een lang stadionverbod, één voor het mishandelen van speler Jetro Willems en een ander voor huisvredebreuk.

Deze incidenten hebben bijgedragen aan een dramatisch seizoen voor FC Groningen, dat met nog drie Eredivisie-rondes te gaan al gedegradeerd is en dus volgend jaar in de Keuken Kampioen Divisie speelt. Volgens een woordvoerder van FC Groningen draagt de voorgenomen actie niets bij aan de prettige sfeer in stadions of de veiligheid van andere supporters, officials en spelers.

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen