dinsdag, juni 18, 2024

Transfer van Orkun Kökçü naar Benfica is bijna rond!

Veel gelezen

Benfica staat op het punt om Orkun Kökçü over te nemen, waardoor Feyenoord mogelijk zijn record voor hoogste transferverkoop kan breken. Met het geld dat deze transactie oplevert, kan coach Arne Slot nieuw talent aantrekken en de algehele capaciteit van het team verbeteren, in afwachting van een succesvolle afronding van de deal.

Onderhandelingen verlopen voorspoedig

De onderhandelingen met Feyenoord, de huidige ploeg van Kökçü, verlopen voorspoedig en de deal zal naar verwachting binnenkort worden afgerond. Alles hangt echter af van de vraag of Benfica akkoord gaat met de vraagprijs van Feyenoord. Interessant is dat in de vorige winter een andere club interesse had getoond in het overnemen van Kökçü en bereid was om 22 miljoen euro te bieden, samen met enkele miljoenen aan bonussen.

De aanvoerder van Feyenoord werd te belangrijk gevonden om te laten gaan, zoals afgelopen zomer al bleek bij middenvelder Kökçü. Door deze dubbele weigering is de kans groot geworden dat de speler van eigen bodem deze zomer vertrekt. Er is veel belangstelling voor Kökçü, waarbij vooral Benfica graag van zijn diensten gebruik wil maken. Trainer Roger Schmidt heeft zijn plannen met de speler uiteengezet in een persoonlijk interview, waarin Kökçü aangaf veel raakvlakken te hebben met de speelstijl van Arne Slot bij Feyenoord.

Benfica is een betrouwbare partij om zaken mee te doen

Te Kloese, de directeur van Feyenoord, weet dat Benfica als beursgenoteerd bedrijf een betrouwbare partij is om zaken mee te doen. Hoewel Rui Costa en Pedro Ruiz Braz nog niet naar Rotterdam zijn gekomen om de deal af te ronden, zijn ze bereid om elk moment op het vliegtuig te springen om de deal het laatste zetje te geven.

Afgelopen zomer verliep de transfer van Fredrik Aursnes vlekkeloos. Benfica heeft echter één les geleerd uit die periode: het duurde bijna twee maanden om de Noor te contracteren. Feyenoord gaf geen krimp en Te Kloese maakte duidelijk dat een verkoop van Aursnes geen optie meer was. “We hadden al spelers verkocht en het seizoen was al begonnen,” zei Te Kloese. “We wilden er een streep onder zetten.”

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen