zaterdag, maart 2, 2024

Messi heeft totaal geen spijt van zijn beslissing om in de VS te spelen

Veel gelezen

Lionel Messi kijkt reikhalzend uit naar zijn aanstaande kennismaking bij Inter Miami, zijn nieuwe team. In een gesprek met Argentijnse verslaggevers sprak de voormalige atleet van FC Barcelona en Paris Saint-Germain zijn steun uit voor de keuze die hij heeft gemaakt. Messi erkende dat de Amerikaanse competitie misschien niet dezelfde bekendheid heeft als de Europese topcompetities, maar dat dit geen invloed heeft op zijn vastberadenheid en mentaliteit. Hij bevestigde zijn toewijding aan het streven naar uitmuntendheid en het bereiken van zijn topprestaties.

Inter Miami zal Messi zondag officieel voorstellen. De 36-jarige Argentijnse voetbalster arriveerde dinsdag met zijn familie in Florida met een privévliegtuig. Een groep van ongeveer 20 fans wachtte Messi’s aankomst buiten het stadion met spanning af.

Contract voor 2,5 jaar

Verwacht wordt dat Messi een lucratief contract voor tweeënhalf jaar zal tekenen bij Inter Miami, ter waarde van 60 miljoen dollar per jaar (omgerekend 54,5 miljoen euro), om te gaan spelen in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS).

Messi heeft zijn eerste wedstrijd op 21 juli tegen Cruz Azul, een Mexicaanse club, nadat hij is overgekomen van Paris Saint-Germain. Deze wedstrijd maakt deel uit van de Leagues Cup, een toernooi met teams uit de MLS en de Mexicaanse competitie. Op dit moment staat Inter Miami vijftiende en laatste in de Eastern Conference van de MLS.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen