vrijdag, mei 24, 2024

Opmerkelijke transfer: Japanner Koki Ogawa gestrikt door NEC

Veel gelezen

NEC is op zoek naar een scorende spits voor het volgende Eredivisieseizoen en ze hopen die te vinden in Koki Ogawa. Ogawa, een Japans international, wordt momenteel uitgeleend door Yokohama FC in zijn thuisland.Ogawa zal dienen als vervanger van Landry Dimata, die vorig seizoen een belangrijke speler was voor NEC en eindigde als topscorer in de Eredivisie met tien doelpunten. Dimata, die werd uitgeleend door Espanyol, is deze zomer teruggekeerd naar Spanje.

De 25-jarige Ogawa is voor één seizoen uitgeleend met een optie tot koop. Hij krijgt concurrentie van Pedro Marques, die vorig seizoen vijf doelpunten maakte in de competitie maar geen indruk maakte op trainer Rogier Meijer.

Zes doelpunten uit 15 wedstrijden

Ogawa, die sinds begin 2022 voor Yokohama speelt, speelde een cruciale rol in hun promotie naar het hoogste niveau door 26 doelpunten te maken. In 15 wedstrijden maakte hij zes doelpunten. Ogawa heeft tot nu toe één interland gespeeld, tegen Hong Kong, waar hij drie doelpunten wist te maken.”Ik ben blij dat ik de kans krijg om voor NEC te spelen,” liet Ogawa weten op de clubwebsite van NEC. “Ik werk er al jaren naar toe om in een grote Europese competitie te spelen en ik ben dankbaar voor deze kans om voor NEC te spelen.”

NEC heeft Ogawa gecontracteerd als zesde zomerse aanwinst, naast Sontje Hansen, Mees Hoedemakers, Lars Olden Larsen, Bram Nuytinck en Youri Baas. In het vorige seizoen eindigde de club op een respectabele 12e plaats in de Eredivisie.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen