zaterdag, maart 2, 2024

Vera Pauw is de verwijten en beschuldigingen helemaal zat

Veel gelezen

Vera Pauw, de bondscoach van Ierland, die deelneemt aan het WK Vrouwen, heeft te maken gekregen met grote problemen nu het toernooi nadert. Pauw onthulde onlangs dat ze doodsbedreigingen had ontvangen van een voormalig staflid van haar vorige club, de Houston Dash in de Verenigde Staten.De bedreigingen kwamen naar verluidt voort uit Pauws beslissing om het trainingsschema van de ploeg te veranderen van ’s ochtends naar ’s avonds vanwege de extreme hitte.

De persoon in kwestie was naar verluidt niet blij met deze verandering omdat het zijn plannen voor een avondje uit in de weg stond. Als reactie op de bedreigingen kreeg Pauw politiebescherming en beloofde ze haar man dat ze haar contract bij de Houston Dash niet zou verlengen.

Focus moet vanaf nu liggen op het WK

Na maanden van kritiek heeft Pauw haar frustratie geuit over de voortdurende lastercampagne tegen haar door clubleden en de media in de Verenigde Staten. In reactie op de recente beschuldigingen heeft Pauw zich sterk verdedigd en haar kant van het verhaal gedeeld. Ze is vastbesloten om een einde te maken aan de voortdurende discussies over haar trainingsmethoden tijdens het WK.

Volgens The Athletic, een Amerikaanse sportwebsite, hebben verschillende speelsters en stafleden van Houston Dash Pauw beschuldigd van ongepast gedrag. Pauw heeft deze beschuldigingen echter opnieuw weerlegd, net als in december. In die tijd werd haar naam genoemd in een rapport over wangedrag binnen de Amerikaanse vrouwenvoetbalcompetitie, waarin werd beweerd dat ze opmerkingen had gemaakt over het gewicht van speelsters.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen