zaterdag, maart 2, 2024

Feyenoord lijkt er vanuit te gaan dat Slot vertrekt en stelt shortlist samen

Veel gelezen

Volgens de doorgaans goed geinformeerde website 1908.nl heeft Feyenoord al een lijstje opgesteld met acht potentiële trainers die Arne Slot zouden kunnen vervangen, mocht de trainer volgend seizoen naar Tottenham Hotspur vertrekken. De club wil Sipke Hulshoff graag aan boord houden en ziet voor hem in de toekomst een grotere rol weggelegd, maar dan wel met de nodige ervaring aan zijn zijde.

Een van de buitenlandse kandidaten op het lijstje is Gregg Berhalter, die zes jaar in Nederland speelde en door Slot werd aanbevolen. Andere kanshebbers zijn de Deense keuzeheer Kasper Hjulmand en Feyenoord-clubicoon Jon Dahl Tomasson, die momenteel aan het roer staat bij Blackburn Rovers. PSV heeft ook geïnformeerd naar de status van Tomasson met het oog op een mogelijk vertrek van Ruud van Nistelrooij.

Shortlist met daarop acht namen van potentiële kandidaten

De Nederlandse kampioenen hebben meerdere opties voor hun volgende coach, waaronder die van  Sparta. Maurice Steijn en Dick Schreuder zijn twee Nederlandse trainers die indruk hebben gemaakt op de ploeg uit De Kuip, waarbij Schreuder zelfs als een van de topkandidaten wordt beschouwd. Pascal Jansen is ook in de running en zou in de voetsporen van Slot kunnen treden. Bo Svensson, die momenteel FSV Mainz coacht, is de achtste en laatste naam op de shortlist. De naam van Marcel Keizer werd genoemd, maar hij heeft geen interesse in een terugkeer naar Nederland. Peter Bosz, voormalig technisch manager, staat niet op de shortlist vanwege problemen uit het verleden.

Onlangs weigerde Slot tijdens een persconferentie in te gaan op de vraag wat hij volgend seizoen zal doen. Geruchten dat Tottenham Hotspur interesse zou hebben werden door Feyenoord in eerste instantie ontkracht. Maar het lijkt er dan nu toch op dat Slot volgend jaar niet meer bij de landskampioen actief zal zijn als eerste trainer.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen