zaterdag, maart 2, 2024

Megaboete voor Neymar voor illegale aanleg van compleet meer

Veel gelezen

Neymar is veroordeeld tot het betalen van een boete van ongeveer 3 miljoen euro voor het illegaal aanleggen van een meer in de buurt van zijn woonplaats in Brazilië. De rechter oordeelde dat de Paris Saint-Germain aanvaller meerdere overtredingen van milieuwetten heeft begaan, zoals het omleiden van een rivier zonder toestemming en het afgraven van land om het meer en het strand aan te leggen.

Het gaat om de villa van Neymar in Mangaratiba, een toeristisch gebied in de buurt van Rio de Janeiro. Rapporten van Braziliaanse media geven aan dat de 31-jarige internationale voetballer daar een stuk grond bezit met voorzieningen als een landingsplaats voor helikopters, een spa en een fitnessruimte.

Eind vorige maand werden de autoriteiten zich bewust van vermeend wangedrag op het landgoed nadat berichten op sociale media dit onder hun aandacht hadden gebracht. Als gevolg daarvan werd het gebied aan banden gelegd, maar volgens Braziliaanse media gaf Neymar er daarna een feest. Neymar herstelt sinds maart van een enkeloperatie en het blijft onzeker of hij zijn verblijf bij Paris Saint-Germain zal voortzetten.

Er gaan meer dingen niet lekker bij Neymar

Na een teleurstellend seizoen en een verandering in het transferbeleid van de club gingen er geruchten dat Neymar PSG zou verlaten. Er waren echter geen potentiële gegadigden voor hem en de voetbaladviseur van PSG wees deze geruchten van de hand door te verklaren dat Neymar nog steeds deel uitmaakte van het project van de club. Neymar hervond snel zijn vorm in het nieuwe seizoen, met een doelpunt en drie assists in een 5-0 overwinning tegen Clermont. In een wedstrijd tegen Lille scoorde en assisteerde Neymar samen met Kylian Mbappé en Lionel Messi, waarbij Neymar twee keer scoorde en nog eens drie assists gaf in een 7-1 uitoverwinning.

Zijn indrukwekkende prestaties leverden hem de titel van Ligue 1 Speler van de Maand in augustus op, na zijn bijdrage aan 13 doelpunten in vijf competitiewedstrijden. Helaas moest Neymar een operatie ondergaan en werd hij voor de rest van het seizoen uitgesloten. Hij miste PSG’s Champions League wedstrijd tegen Bayern München, waardoor PSG werd uitgeschakeld. Er waren berichten dat Messi de club zou verlaten, wat leidde tot protesten van PSG-supporters die zich verzamelden buiten het hoofdkantoor van de club en verschillende figuren beledigden, waaronder Neymar. Sommigen gingen zelfs naar het huis van Neymar en eisten dat hij de club zou verlaten.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen