zaterdag, maart 2, 2024

Tadic ontbreekt op eerste training wegen prive omstandigheden

Veel gelezen

Te midden van geruchten over een mogelijke overstap van Dusan Tadic naar Besiktas, deed de afwezigheid van de Ajax-aanvoerder tijdens de terugkeer van andere internationals op De Toekomst woensdag de wenkbrauwen fronsen. Turkije gonst van de discussies rond deze mogelijke transfer, waardoor een giftige mix van speculaties is ontstaan.

Volgens verschillende individuen bij Ajax geloofde men dat één plus één gelijk was aan twee. Degenen die bekend zijn met het professionele model weten echter dat de Servische veteraan niet geneigd is om te muiten of een vertrek te zoeken. Navraag heeft dit bevestigd. Tadic’s afwezigheid was te wijten aan een persoonlijke kwestie. Hij liet vervolgens aan Directeur Voetbalzaken Sven Mislintat en Coach Maurice Steijn weten dat hij donderdag zou terugkeren op sportpark De Toekomst.

Toch kunnen fans er niet helemaal zeker van zijn dat Tadic volgend seizoen bij Ajax blijft. Bronnen bij de club onthullen dat de Servische international, die 105 doelpunten en 112 assists heeft gescoord in 241 wedstrijden voor Ajax en al meerdere jaren de meest waardevolle speler van de Eredivisie is, kritisch is over de kwaliteit van de huidige selectie. Zijn toekomst hangt af van de ontwikkelingen op de transfermarkt, die op 1 september sluit.

Contract tot 2024

Al langer is duidelijk dat de aanvoerder van Ajax aanbieding gekregen heeft van Besiktas en hij mogelijk zijn contract bij Ajax wil beëindigen. De kans dat dit gebeurt lijkt echter onzeker. Eerder waren er geruchten dat Davy Klaassen en Florian Grillitsch ook mogelijk van Ajax naar Besiktas zouden verhuizen, maar Grillitsch is inmiddels teruggekeerd naar TSG Hoffenheim. Het is onduidelijk hoe Tadic heeft gereageerd op het aanbod van de Turkse ploeg en tot nu toe zijn er geen berichten over andere clubs die interesse in hem tonen.

Tadic staat momenteel tot 2024 onder contract bij Ajax, maar hij heeft al aangegeven dat hij na afloop van zijn spelerscarrière aan de club verbonden wil blijven. Of hij zijn contract na 2024 zal verlengen is onbekend. Turkse media melden dat Besiktas een bod op hem heeft uitgebracht. Tadic had vorig seizoen een grote impact voor Ajax met 13 doelpunten en 21 assists in 47 wedstrijden.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen