woensdag, april 24, 2024

John Heitinga, samen met 2 Scandinaviërs kandidaat voor volgend seizoen

Veel gelezen

Ajax zal in de komende 48 uur een besluit nemen over de trainer van volgend seizoen. Terwijl interim-coach John Heitinga nog in de running is, heeft technisch directeur Sven Mislintat twee buitenlandse kandidaten in overweging. Een daarvan is naar verluidt de Noorse coach Kjetil Knutsen (54) van kampioen Bodø/Glimt, die werd uitgeroepen tot coach van het jaar, en de andere is de Deense bondscoach Kasper Hjulmand (51), in wie Mislintat belangstelling heeft getoond.

De coaches van het team hebben momenteel een contract tot de zomer van 2024, maar Mislintat heeft zijn beslissing met Ajax over het al dan niet volgen van deze weg nog niet afgerond. Knutsen daarentegen staat in Noorwegen bekend om zijn agressieve aanpak bij het coachen. Hij kreeg bekendheid toen zijn team anderhalf jaar geleden in een Europese wedstrijd het AS Roma van José Mourinho moeiteloos versloeg met een score van 6-1. De agent van Knutsen is de afgelopen twee weken in Nederland geweest, maar heeft niet bekendgemaakt of hij een ontmoeting heeft gehad met Mislintat.

Peter Bosz zal in ieder geval beschikbaar blijven

Mocht Ajax aan hun Scandinavische tournee beginnen, dan blijft Peter Bosz beschikbaar om mogelijk bij PSV aan de slag te gaan als hun nieuwe coach. Bosz is een zeer gewaardeerde kandidaat voor de positie, vooral gezien de recente ervaringen met een buitenlandse coach (Roger Schmidt) en twee Nederlandse coaches (Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooy). Er bestaat binnen de club een sterke wens om een Nederlandse coach met uitgebreide ervaring op het hoogste niveau aan te trekken, en Bosz past perfect in dat profiel. Bovendien is hij momenteel beschikbaar om de rol op zich te nemen.

Bosz en zijn gebruikelijke assistent Rob Maas hebben een geschiedenis met Feyenoord, maar ze hebben ook banden met PSV en enkele bestuursleden. Zo was Marcel Brands (momenteel de algemeen directeur) in 1985-1986 teamgenoot van Bosz bij RKC Waalwijk, en speelde hij ook naast Maas (1990-1993) in zijn tijd daar. Ondertussen bracht Earnest Stewart (de technisch directeur) één seizoen met Bosz door (1998-1999) bij NAC Breda.

Maas, een geboren Eindhovenaar, kreeg zijn opleiding bij PSV, maar speelde helaas nooit voor de hoofdselectie. Na stints bij FC Eindhoven en RKC Waalwijk kwam hij bij Feyenoord terecht en speelde hij naast Bosz. Maas is een vaste assistent van Bosz, en de twee werkten eerder samen bij Vitesse, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen