dinsdag, juni 18, 2024

Leegloop bij Ajax compleet: ook Vanenburg verlaat de Amsterdamse club

Veel gelezen

Ajax heeft het dit seizoen niet makkelijk. Niet alleen heeft de club te maken met zeer tegenvallende resultaten, maar ziet de club uit de hoofdstad ook nog eens een groot aantal belangrijke mensen bij de club verdwijnen. Gisteren gaf jeugdtrainer Gerald Vanenburg aan dat hij volgende maand, aan het eind van het seizoen, afscheid zal nemen.

In de Telegraaf gaf Vanenburg aan dat de reden voor zijn vertrek heel simpel is: ‘Er is in de voetballerij in het algemeen en bij Ajax in het bijzonder veel veranderd. Naar mijn mening moet je je goed voelen bij wat je doet. En ik voel me er niet meer prettig bij.” Vanenburg kwam in 2020 bij de club.

Het DNA wordt uit de club gehaald

Vanenburg herkent zich in de woorden van Winston Bogarde. Die gaf afgelopen maanden aan tafel bij het programma Rondo dat het DNA van Ajax langzaam uit de club wordt gehaald. Vanenburg vindt dat de huidige koers, waarbij de aandacht vooral op tactiek ligt, de verkeerde aanpak is “Tactiek is niet het belangrijkste. Voetbal is dat. Techniek in alles trainen. Daar zit al de basis in van tactiek en niet andersom.”

De leegloop bij Ajax begon met het vertrek van Marc Overmars die in februari 2022 zijn biezen pakte nadat hij van grensoverschrijdend gedrag was beschuldigd. Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali gaf eerder al aan dat hij Ajax aan het eind van het seizoen zou verlaten. Ook hoofdscout Henk Veldmate vertrekt bij de club, net als technisch manager Gerry Hamstra die begin deze maand Ajax verruilde voor FC Groningen.

Samen met het vertrek van de oud technisch directeur die deze maand werd vervangen, is er sprake van een heuse leegloop bij Ajax. Hopelijk dat men in het nieuwe seizoen niet alleen betere resultaten weet te boeken, maar ook de mensen die van belang zijn voor de club weet te behouden.

 

 

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen