woensdag, april 24, 2024

Exit voor Edwin van der Sar: na 11 jaar is de energie er niet meer

Veel gelezen

Vandaag heeft Edwin van der Sar de geruchten die al een aantal dagen de rondte doen bevestigt. De 52-jarige algemeen directeur heeft besloten terug te treden na een rampzalig seizoen, maar blijft aan tot 1 augustus voor een goede overdracht van nationale en internationale dossiers, zoals gevraagd door de Raad van Commissarissen.

Van der Sar zei: “Na bijna 11 jaar in het bestuur ben ik op. We hebben hele mooie dingen meegemaakt, maar het is ook een ongelooflijk zware periode geweest.” Hij uitte zijn dankbaarheid aan de mensen die hij tijdens zijn tweede carrière bij Ajax heeft ontmoet en met wie hij heeft samengewerkt en verklaarde dat hij nu de behoefte voelt om afstand te nemen, tot rust te komen en andere dingen te doen.  “Ik ben de mensen die ik tijdens mijn tweede carrière bij Ajax heb ontmoet en met wie ik heb samengewerkt erg dankbaar voor wat we hebben bereikt en beleefd. Ik heb nu behoefte om afstand te nemen, tot rust te komen en om andere dingen te gaan doen. Het voelt niet goed om de komende periode beslissingen te moeten nemen die over de toekomst van deze mooie club gaan. Vandaar mijn besluit om nu te stoppen.”, aldus Van der Sar

We respecteren zijn besluit

Pier Eringa, voorzitter van de RvC, wilde Van der Sar graag behouden, maar respecteerde zijn besluit. . “Maar zijn besluit stond vast en wij hebben dat te respecteren. Het afgelopen seizoen is niet representatief voor de totale periode van Ajax onder zijn leiding. De club heeft heel veel successen meegemaakt, is enorm gegroeid en heeft  ook internationaal aan aanzien gewonnen. Zijn taken worden overgenomen door de zittende directie. Edwin blijft tot augustus beschikbaar voor overdracht en advies. Spoedig na 1 augustus verwachten we de nieuwe directie-samenstelling bekend te kunnen maken. Onze ambitie daarbij is om iemand met een Ajax-achtergrond in de top toe te voegen.”

Van der Sar maakt sinds 2012 deel uit van het directieteam van Ajax en werd in 2016 naar voren geschoven als algemeen directeur. Zijn contract liep nog tot 2025, maar Van der Sar heeft besloten dat niet uit te gaan zitten.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen