dinsdag, juni 18, 2024

SV Spakenburg geeft FC Utrecht ongekend pak slaag in KNVB Bekertoernooi

Veel gelezen

Een spectaculair wedstrijd die nu al een van de mooiste voetbalsprookjes van de afgelopen twintig jaar wordt genoemd. Fans van FC Utrecht verlieten gisteren verbouwereerd en geschokt de Galgenwaard nadat hun club met een 1-4 nederlaag de halve finale van de TOTO KNVB Beker aan hun neus voorbij zagen gaan. De amateurs uit Bunschoten waren niet een, maar wel vijf maten te groot voor wat wel het derde elftal van FC Utrecht leek.

Slechts twee amateurclubs gingen hen voor

Met hun fenomenale overwinning schaarden zij zich in het korte rijtje amateurclubs dat het lukte de halve finale van het KNVB-bekertoernooi te behalen.  In 2016 lukte het VVSB om als eerste amateurclub in 40 jaar de halve finale te behalen na een overwinning tegen FC Den Bosch. De halve finale werd vervolgens tegen FC Utrecht gespeeld en verloren. De primeur ligt echter bij Ijsselmeervogels, want zij behaalden al in 1975 de halve finale van het toernooi, opvallend genoeg ook na winst met 4-1 op FC Utrecht.

SV Spakenburg wordt nu dus aan dit lijstje toegevoegd en heeft daarmee de weg vrijgemaakt naar een mogelijke finaleplaats van het prestigieuze bekertoernooi. Lukt hen dat, dan is de club de eerste amateurvereniging ooit die het lukt om de finale te bereiken. De tegenstander tijdens de halve finale zal een van de drie Nederlandse topclubs zijn: Ajax, PSV of Feyenoord.

Niets meer dan hoon….

De spelers van FC Utrecht kregen er direct na de verloren wedstrijd al flink van langs. Hen werd verweten dat ze er allemaal te makkelijk tegenaan hebben gekeken. Een spits die ballen zo hoog overschiet en een doelman die de deur bij wijze van spreken wijd open gooit: het lijkt haast wel sabotage, klinken de geluiden van sommige supporters.  Het kan de supporters van SV Spakenburg allemaal niet deren. Zij reisden al ‘Blauw, blauw, blauw’ galmend tevreden naar huis.

De drie potentiële tegenstanders van FC Spakenburg komen donderdag en vrijdag in actie. Donderdag neemt Feyenoord het op tegen Heerenveen en vrijdag staan de wedstrijden AJAX-De Graafschap en PSV- ADO Den Haag op het programma. De halve finales worden op  finale zal uiteindelijk worden gespeeld op 4 en 5 of 6 april gespeeld en de finale staat gepland voor zondag 30 april.

 

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen