woensdag, april 24, 2024

En de voetballer van het seizoen 2022/2023 is….. Orkun Kökcü!

Veel gelezen

Orkun Kökcü is uitgeroepen tot de winnaar van de Gouden Schoen voor het seizoen 2022-2023. Dit was een welverdiende overwinning voor de speler, want zelden is een voetballer met zo’n overweldigende kracht gekozen door de grote groep van 35 ex-internationals en journalisten, waaruit de jury al meer dan 40 jaar bestaat. De bekendmaking werd gedaan door Marcel van der Kraan, chef van Telesport, aan de verraste en diep onder de indruk zijnde 22-jarige Kökcü, die de grote gangmaker is van het kampioensteam Feyenoord.

Het nieuws werd overgebracht namens gerenommeerde ex-internationals waaronder tweevoudig winnaar Ruud Gullit, Rafael van der Vaart, Wim Kieft, voormalig bondscoach Bert van Marwijk, EK-winnaar Arnold Mühren uit 1988, WK-finalisten Arie Haan uit 1974 en WK-finalisten Ernie Brandts en Jan Poortvliet uit 1978. Kökcü en zijn vader Halis zullen naar verwachting meer details over de prijs bekendmaken. De traditie wil dat Kökcü’s eigen voetbalschoen van dit jaar naar de goudsmid gaat en terugkeert als een belangrijke trofee in zijn carrière.

Vader is apetrots op zijn zoon

Met tranen van trots over zijn gezicht keek vader Halis Kökcü toe hoe zijn zoon, Orkun Kökcü, werd aangekondigd als de winnaar van de grootste individuele prijs van het seizoen, nadat hij zijn team naar de nationale titel had geleid. Dit was een moment van immense emotie voor de familie Kökcü, die geen vreemden zijn van het professionele voetbal, want Orkun’s broer, Ozan, speelt ook in de competitie.Voormalige internationals plaatsten PSV’s Xavi Simons op de tweede plaats, ondanks dat hij gedeeld topscorer van het seizoen was, en Kökcü’s teamgenoot, David Hancko, op de derde plaats. Opmerkelijk is dat vier van de top zes spelers in het klassement Feyenoorders zijn, met Santiago Gimenez als vierde en Lutsharel Geertruida vlak achter AZ-speler Tijani Reijnders als zesde.

Rinus Israël, oud-international die met Feyenoord de Europacup 1 won, sprak zijn bewondering uit voor de 22-jarige Kökcü en stelde dat hij dit seizoen iedereen in de competitie heeft overtroffen. “Hij is het hele seizoen zo positief en consistent geweest. Hij was in uitstekende fysieke conditie, vond altijd ruimte voor zichzelf en zocht naar mogelijkheden om diep te gaan. Zijn grootste kracht is zijn uitzonderlijke passingvaardigheid en zijn indrukwekkende bewustzijn op het veld. Ik heb ontzag voor zijn traptechniek en zijn strategische visie,” zei Israel.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen