dinsdag, juni 18, 2024

Toestand Van der Sar stabiel maar nog zorgwekkend

Veel gelezen

Ajax heeft een update gegeven over de gezondheid van Edwin van der Sar. De ex-keeper en onlangs opgestapte Ajax-directeur kreeg vrijdag tijdens zijn vakantie in Kroatië een bloeding bij de hersenen.Voorlopig blijft van der Sar op de intensive care. Ajax heeft namens zijn vrouw Annemarie laten weten dat zijn toestand stabiel is, maar nog steeds zorgwekkend.

Tijdens een oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch op zaterdag droegen alle Ajax-spelers een shirt met Van der Sar’s naam en rugnummer 1 als steunbetuiging.

Van der Sar heeft na een uitdagend en teleurstellend seizoen zijn besluit aangekondigd om terug te treden als eindverantwoordelijke bij de Amsterdamse club. “Na bijna elf jaar in het management heb ik het einde bereikt,” verklaarde hij.”We hebben een aantal ongelooflijke momenten gehad, maar het is ook een extreem moeilijke periode geweest. Ik ben de mensen die ik heb ontmoet en met wie ik heb samengewerkt tijdens mijn tweede carrière bij Ajax dankbaar voor alles wat we hebben bereikt en meegemaakt. Nu voel ik de behoefte om afstand te nemen, te ontspannen en nieuwe mogelijkheden te verkennen.”

Van der Star stapte dit jaar op bij Ajax

De 52-jarige Van der Sar keerde eind 2012 terug naar Ajax, de club waar hij zijn professionele voetbalcarrière begon als doelman. Gedurende zijn carrière behaalde hij successen met Ajax en Manchester United, waaronder het winnen van de Champions League. Hij vertegenwoordigde ook het Nederlands elftal in 130 wedstrijden.

De 52-jarige, die eerder keepte en onlangs ontslag nam als directeur bij Ajax, werd vrijdag naar het ziekenhuis gebracht en ligt momenteel op de intensive care. Zijn toestand is momenteel stabiel. Van der Sar had in mei zijn vertrek uit de directie van Ajax aangekondigd, na bijna 11 jaar in de raad van bestuur te hebben gezeten. Hij werd echter gevraagd om tot 1 augustus te blijven om een soepele overgang te garanderen.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen