dinsdag, juni 18, 2024

Quincy Promes veroordeeld tot 18 maanden wegens mishandeling neef

Veel gelezen

International Quincy Promes die momenteel  speelt voor Spartak Moscow, is veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf voor zware mishandeling. Hij had vorig jaar juli zijn neef neergestoken na een ruzie over een gestolen ketting. Het Openbaar Ministerie had een langere gevangenisstraf van twee jaar geëist. Promes speelt als spits voor Spartak Moskou.

De rechtbank hield Promes (31) om verschillende redenen verantwoordelijk. Ten eerste woonde hij geen enkele hoorzitting bij, wat onverantwoord werd geacht. Ten tweede gaf hij als profvoetballer niet het goede voorbeeld en toonde hij geen berouw voor zijn daden. Hij leek er zelfs trots op te zijn. Bovendien probeerde Promes de schuld op een ander af te schuiven. De rechtbank merkte ook op dat de telefoongesprekken die waren onderschept tijdens een apart onderzoek, waarin Promes het steekincident besprak, gebruikt konden worden als bewijs in deze zaak.

Niet aanwezig bij strafzaak

Promes was niet aanwezig bij de uitspraak van de Amsterdamse rechtbank en heeft ervoor gekozen om bij zijn club Spartak Moskou in Rusland te blijven om arrestatie te voorkomen. De Nederlandse justitie heeft geen macht om hem daar te bereiken. Promes wordt ook verdacht van drugshandel, hoewel die zaak nog loopt. Het slachtoffer, zijn neef Esajas, was wel aanwezig bij de uitspraak.Het incident gebeurde tijdens een familiefeest in Promes’ schuur in Abcoude in juli 2020.

Promes beschuldigde Esajas van het stelen van een dure ketting van hun tante en bedreigde hem door te zeggen: “Wie steelt van tante vermoord ik,” wat werd opgevangen in een telefoongesprek. Promes gaf ook toe dat hij zijn neef in zijn knie had geslagen en zei dat hij oorspronkelijk op zijn nek had gemikt. Hij ging zelfs zover dat hij hem bedreigde met kogels de volgende keer dat ze elkaar zouden ontmoeten.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen