vrijdag, mei 24, 2024

Penaltystip als afscheidscadeau voor legendarische James Milner

Veel gelezen

James Milner was acht jaar lang vaste rots bij de ploeg van Liverpool, maar zet een punt achter zijn carriere bij de Engelse topclub. En bij zijn afscheid kreeg hij van de club een wel heel uniek afscheidscadea, namelijk de penaltystip!

In plaats van een typisch cadeau zoals een horloge of een foto, kreeg hij dus een stukje gras zouden de meeste mensen denken: de penaltystip om precies te zijn. De groundsmen van de Reds sneden zorgvuldig de penaltystip uit de heilige grasmat van Anfield en overhandigden die aan Milner. Op een rekening die aan een tandenstoker in de stip was bevestigd stond: “Voor James. Na acht jaar onze penalty’s te hebben vergald, is het nu tijd dat je je eigen krijgt om te verzorgen. Het allerbeste voor de toekomst.”

Mooie carriere en vaste penaltynemer

Milner was een betrouwbare penalty nemer in zijn tijd op Anfield, met 19 van de 21 rake penalties op de stip. De laatste jaren nam hij echter minder penalty’s, waarbij zijn laatste dateert van december 2019. Milner, bekend om zijn droge gevoel voor humor, kwam in 2015 op een gratis transfer bij Liverpool en won vervolgens elke prijs die voor een voetballer in de Premier League beschikbaar is, waaronder de Champions League in 2019 en de Premier League een jaar later.

In het seizoen 2002/03 kwam Milner met veel succes uit de jeugdacademie van Leeds United. Na zijn twee seizoenen in de Premier League met Leeds werd hij uitgeleend aan Swindon Town, een team dat uitkwam in de Second Division. Milner speelde bijna vijftig competitiewedstrijden voor Leeds. Op 26 december 2002, op de jonge leeftijd van 16 jaar en 356 dagen, schreef Milner geschiedenis door een doelpunt te maken in de 2-1 overwinning op Sunderland, waarmee hij de jongste speler werd die scoorde in de Premier League.

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen