zaterdag, maart 2, 2024

Oranje traint zonder Cody Gakpo, Nathan Aké en Denzel Dumfries

Veel gelezen

Cody Gakpo ontbrak op de tweede training van het Nederlands elftal voor de eindronde van de Nations League vanwege “prettige familieomstandigheden” in Zeist, aldus een woordvoerder van de KNVB. Bondscoach Ronald Koeman traint momenteel met spelers uit de Premier League en Bundesliga, terwijl andere internationals zich naar verwachting zaterdag zullen melden.

Nathan Aké en Denzel Dumfries zullen later arriveren vanwege hun deelname aan de Champions League-finale. Daarnaast zijn jeugdspelers Sepp van den Berg, Ian Maatsen, Devyne Rensch, Quinten Timber en keepers Bart Verbruggen en Jasper Schendelaar toegevoegd aan de trainingsgroep om fit te blijven voor het komende EK. Daley Blind en Tijani Reijnders trainen ook mee, hoewel ze niet waren opgenomen in de definitieve selectie van 23 spelers voor de eindronde van de Nations League.

Kroatië  is de eerstvolgende hobbel voor Oranje

Ze blijven bij het team tot de wedstrijd van aanstaande woensdag tegen Kroatië en kunnen mogelijk geblesseerde of zieke spelers vervangen. Blind heeft de afgelopen maanden beperkte speeltijd gehad bij Bayern München, terwijl Reijnders voor het eerst bij de nationale ploeg komt na een succesvol seizoen bij AZ.

Woensdag staat Nederland tegenover Kroatië in de halve finale van de Nations League. Na die wedstrijd in De Kuip spelen ze vier dagen later tegen Spanje of Italië in de finale of derde plaats. Helaas kan Memphis Depay in beide wedstrijden niet meedoen vanwege een spierblessure, zoals de KNVB maandag bekendmaakte. Als de huidige topscorer van Oranje wordt Gakpo beschouwd als een belangrijke kandidaat om Depay te vervangen in de spits. Wout Weghorst is de andere spits in de selectie van Oranje, terwijl Steven Bergwijn en Donyell Malen in het verleden ook als centrumspits hebben gespeeld.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen