woensdag, april 24, 2024

KNVB pikt ‘matchfixing’ trucje van Barendrecht niet en straft hard: geen nacompetitie

Veel gelezen

In een verrassende wending zal SteDoCo in de nacompetitie uitkomen in plaats van Barendrecht. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de clubs laten weten dat Barendrecht 4 punten in mindering krijgt, waardoor de kans voor Barendrecht om terug te keren op het hoogste niveau van het amateurvoetbal verkeken is.

De reden voor deze straf is te wijten aan een soort van matchfixing-incident, waarbij Barendrecht op 27 mei opzettelijk met 3-4 verloor van GVVV. Dit gebeurde nadat de ploeg uit Barendrecht enkele minuten eerder met 3-1 voor stond. Ondanks het verlies wist Barendrecht door het trucje een ticket voor de nacompetitie te bemachtigen, maar hun bedrieglijke acties hebben hen nu dus duidelijk in de kont gebeten.

KNVB moest er lang over nadenken, maar straf ongenadig hard

Na een langdurig onderzoek van negen dagen door de voetbalbond en het uitstellen van de play-offs met een week, kwam de tuchtcommissie maandagavond eindelijk tot een uitspraak. Net als bij het Noord-Hollandse HSV Heiloo in 2018 het geval was, heeft ook Barendrecht vier punten in mindering gekregen. Hierdoor verschuift de ranglijst zodanig dat de club uit Barendracht niet  zal kunnen deelnemen aan de nacompetitie.

Opmerkelijk detail is dat niet de vereniging die de zaak aanhangig had gemaakt bij de KNVB, Sparta Nijkerk, door gaat naar de nacompetitie, maar voetbalvereniging SteDoCo. Tijdens de nacompetitie strijden ze dan voor een plek in de Tweede Divisie. Barendrecht zou mogelijk in beroep kunnen gaan tegen de beslissing, maar heeft al laten weten die bewust niet te zullen doen.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen