woensdag, april 24, 2024

Karim Benzema gaat in drie jaar tijd 600 miljoen euro verdienen bij Al-Ittihad

Veel gelezen

Voetbalster Karim Benzema is voor de komende drie seizoenen een gigantisch contract van €600 miljoen overeengekomen met de Saoedi-Arabische club Al-Ittihad. De 35-jarige aanvaller sluit zich als transfervrije speler bij de club aan nadat hij zijn aflopende contract bij Real Madrid, waar hij 14 seizoenen speelde en een indrukwekkende 354 doelpunten maakte, niet wilde verlengen. Andere spelers, waaronder Eden Hazard, Marco Asensio en Mariano Diaz, hebben onlangs ook afscheid genomen van Real Madrid en de verwachting is dat Luka Modric dit voorbeeld zal volgen.

Benzema nam afscheid van zijn voormalige team in een besloten bijeenkomst waarbij alleen spelers, familie en goede vrienden aanwezig waren. Hij sprak zijn dankbaarheid uit aan Real Madrid en zijn enthousiasme voor een nieuw avontuur in een nieuw land. Al-Ittihad heeft zijn komst officieel aangekondigd en hij staat te popelen om met zijn nieuwe teamgenoten samen te werken en deze nieuwe uitdaging aan te gaan.

Extra bonus van 20 miljoen voor ambassadeurschap

Marca, de Spaanse sportkrant, meldt dat Benzema’s inkomsten per seizoen bij Al-Ittihad zullen oplopen tot een verbazingwekkende 200 miljoen euro per seizoen, wat dus goed is voor in totaal maar liefst 600 miljoen euro voor zijn hele verblijf van drie seizoenen. Bovendien kan hij een bonus van 20 miljoen euro krijgen voor zijn rol als ambassadeur voor de WK-kandidatuur van 2030.

Benzema, onder andere winnaar van de laatste Gouden Bal, kwam in 2009 op 21-jarige leeftijd bij de Koninklijke ploeg na een transfer van Lyon. In 14 seizoenen bij Real behaalde de aanvaller 25 trofeeën, een clubrecord dat hij deelt met de Braziliaan Marcelo. Benzema’s lange lijst met onderscheidingen omvat 5 Champions League-titels, 5 wereldbekertitels voor clubs, 4 Europese Supercup-titels, 4 La Liga-titels, 3 Copa del Rey-titels en 4 Spaanse Supercup-titels.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen