woensdag, april 24, 2024

Kylian Mbappé forceert met slimme truc mogelijk vertrek bij PSG

Veel gelezen

Maandag zorgde Kylian Mbappé voor opschudding rond zijn toekomst bij Paris Saint-Germain door te weigeren opnieuw te tekenen, zoals gemeld door L’Équipe en andere Franse topmedia. De 24-jarige stervoetballer heeft een optie om zijn contract, dat loopt tot medio 2024, met nog een seizoen te verlengen. In een brief aan het management van PSG maakte hij echter duidelijk dat hij daar geen gebruik van zou maken.

Deze beslissing brengt het management in een lastig parket. Als PSG winst wil maken met Mbappé, zullen ze hem deze zomer moeten verkopen. Anders zal hij de club volgend jaar gratis verlaten. De Fransman is erg luidruchtig geweest over zijn wens om voor Real Madrid te spelen, waardoor dat een waarschijnlijke bestemming voor hem is.

Blijvende spanningen tussen spelers en club

De spanning tussen Mbappé en PSG is niet nieuw. Meer dan een jaar geleden stond hij op het punt om bij Real Madrid te gaan spelen, voordat hij uiteindelijk besloot om te blijven en een verbeterd contract bij PSG te tekenen. De situatie is nu veranderd en het valt nog te bezien hoe PSG zal omgaan met Mbappé’s wens om te vertrekken.

De recente controverse rond de toekomst van Mbappé komt PSG erg ongelegen. De club heeft al een tumultueuze periode achter de rug met het vertrek van Lionel Messi. De zevenvoudig Gouden Bal-winnaar heeft nu getekend bij Inter Miami.Daarnaast lijkt er ook een einde te komen aan Neymars ambtstermijn bij Parc des Princes. De 31-jarige Braziliaan is al weken het onderwerp van transfergeruchten, maar het blijft onduidelijk waar hij terecht zal komen. Hij komt al een tijdje niet meer in actie door blessureleed.

Als na Messi ook Mbappé en Neymar vertrekken, zou dat de ultieme ondergang betekenen van het felbegeerde aanvalstrio van PSG. De rijke club heeft onlangs hun vijfde titel in zes jaar binnengehaald. Hun ultieme doel, het winnen van de felbegeerde Champions League, is tot nu toe echter buiten bereik gebleven.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen