woensdag, april 24, 2024

Maurice Steijn wordt nieuwe coach van Ajax

Veel gelezen

Maurice Steijn (49) is door Ajax benoemd tot nieuwe hoofdtrainer. De in Hagen geboren coach komt bij de club over van Sparta, waar hij de ploeg meer dan een jaar leidde. Steijn heeft een driejarig contract getekend bij Ajax om het team te leiden.

Sven Mislintat, de directeur voetbalzaken, sprak zijn vertrouwen uit in de capaciteiten van Maurice als professioneel voetbaltrainer. Na meer dan twee decennia actief te zijn geweest in het trainerschap, waarvan meer dan twaalf jaar als hoofdtrainer, heeft Maurice bij elke club waar hij mee heeft gewerkt de verwachtingen overtroffen. Zijn indrukwekkende staat van dienst als overpresteerder is keer op keer gebleken bij zijn teams. Mislintat is ervan overtuigd dat Maurice klaar is voor de volgende stap in zijn carrière.

Said Bakkati wordt assistent

De coachingstaf van Steijn is samengesteld en Said Bakkati is bevestigd als zijn assistent. De komst van Hedwiges Maduro is nog niet bekend bij de directeur. De voorbereiding op het nieuwe seizoen begint eind juni als de eerste spelers zich weer melden op sportpark de Toekomst. Mislintat sprak zijn tevredenheid uit over de aanstelling van de belangrijkste trainersfunctie en de zorgvuldige samenstelling van de coachingstaf rond Maurice, waardoor een complementair geheel is gewaarborgd.

Naast Bakkati bestaat de technische staf van Ajax uit Richard Witschge, Anton Scheutjens (keeperstrainer) en Alessandro Schoenmaker (performance coach). De recente ontwikkelingen bij Ajax en PSV lijken perfect op elkaar aan te sluiten. Maurice Steijn is aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Ajax en PSV heeft Peter Bosz binnengehaald. De komst van Maurice Steijn naar Amsterdam is echter in twijfel getrokken door hoofdvoetballer Valentijn Driessen.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen