zaterdag, maart 2, 2024

Familieleden West Ham United spelers aangevallen door AZ-supporters

Veel gelezen

Donderdagavond ging AZ glansrijk ten onder in de halve finale van de Conference League tegen West Ham United. Het was een schitterende voetbalavond war natuurlijk de supporters van AZ op een andere uitslag hadden gehoopt. Helaas mocht het niet zo zijn en de supporters van AZ uitten op verschillende manieren hun onvrede hierover.

Een van de dieptepunten was het moment waarop op de tribunes onrust uitbrak toen de teleurgestelde fans van AZ  supporters van West Ham United-supporters begonnen uit te dagen. Ongeveer tweehonderd Londense supporters waren aanwezig op de hoofdtribune van het AFAS Stadion en hieronder  bevonden zich zowel gewone gasten als familieleden en vrienden van de West Ham United spelers.

Niet alle AZ-fans waren blij met de onrust die werd veroorzaakt

Onmiddellijk na het laatste fluitsignaal doorbraken AZ-supporters de hekken en betraden de hoofdtribune, wat leidde tot woordenwisselingen. AZ en West Ham United spelers grepen in om de situatie te kalmeren, maar sommige Hammers spelers, waaronder Tomas Soucek, mengden zich in de gevechten en namen wraak op de AZ hooligans.  Jarrod Bowen, Declan Rice en Saïd Benrahma namen ook deel aan het handgemeen. Politie en stewards arriveerden prompt om verdere confrontaties te voorkomen en het stadion werd uiteindelijk na ongeveer tien minuten weer rustig.

Dat niet alle AZ-supporters asociale mensen zijn ,bewees een groot deel van de overige aanhang van AZ> Zij uitten op hun beurt hun teleurstelling in het gedrag van hun medefans door hen langdurig uit te fluiten. Het incident van gisteren doet denken aan een eerder incident waarbij West Ham United betrokken was. Toen waren het de hardcore fans van West Ham United die AZ-spelers lastig vielen en allerlei verwensingen toe riepen.

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen