vrijdag, mei 24, 2024

Kudus vertrekt bij Ajax en speelt aankomende zondag zijn laatste wedstrijd

Veel gelezen

De Telegraaf meldt dat Mohammed Kudus zondag tegen FC Twente mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Ajax speelt. De agent van de 22-jarige Ghanees, Jennifer Mendelewitsch, heeft gesuggereerd dat het voor zowel Ajax als Kudus het beste kan zijn als hij nu overstapt. Kudus had eerder aangegeven Amsterdam te willen verlaten, maar een overstap naar Everton ging niet door. Hoewel hem onlangs een contractverlenging werd aangeboden, weigerde Kudus het voorstel om zijn contract tot 2026 te verlengen.

Hoewel Kudus in verband is gebracht met Arsenal, Manchester United en Newcastle United, heeft de zaakwaarnemer deze geruchten niet bevestigd. Mendelewitsch merkte echter wel op dat er aanzienlijke belangstelling is voor Kudus na het WK en dit seizoen. Kudus heeft 23 doelpunten gemaakt en tien assists gegeven in zijn 83 officiële wedstrijden voor Ajax. Hij was dit seizoen ook een van de opvallende spelers voor de ploeg in de Champions League, met vier doelpunten in zes wedstrijden.

Een speler met een zeer roerige carrière

In de zomer van 2020 stapte Kudus voor een bedrag van ongeveer negen miljoen euro over naar Ajax en verbond zich aan een contract voor vijf seizoenen. Hij trapte zijn tijd bij de club af op 20 september 2020, tijdens een competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk, die een 3-0 overwinning opleverde. De volgende maand scoorde Kudus zijn eerste doelpunt voor de ploeg in een 5-1 overwinning tegen sc Heerenveen. Hij maakte zijn debuut in de UEFA Champions League op 21 oktober 2020 en speelde in de thuiswedstrijd tegen Liverpool. Hij moest zich echter al vroeg uit de wedstrijd terugtrekken vanwege een meniscusblessure. Deze blessure hield hem tot februari buiten spel, en toen hij terugkeerde, liep hij in het daaropvolgende seizoen enkel- en ribblessures op. Zelfs als hij fit was, kreeg Kudus niet veel speeltijd.

Aan het begin van het seizoen 2022/23 had Kudus zijn zinnen gezet op een verbintenis met Everton en sloeg hij zelfs de training over, maar de transfer ging niet door en hij bleef bij Ajax. Onder trainer Alfred Schreuder werd Kudus af en toe als spits opgesteld, ondanks zijn voorkeur om als aanvallende middenvelder te spelen. Uiteindelijk kreeg hij een vaste startplek als spits, in concurrentie met Brian Brobbey. Na het vertrek van Schreuder en de komst van trainer John Heitinga eind januari 2023 werd Kudus echter ingedeeld op de positie van rechter vleugelspeler.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen