zaterdag, maart 2, 2024

Verrassend! Dick Schreuder per direct weg bij PEC Zwolle

Veel gelezen

Er is een einde gekomen aan de samenwerking tussen PEC Zwolle en hoofdtrainer Dick Schreuder (51). Ondanks het feit dat hij nog een contract voor twee seizoenen heeft, vertrekt Schreuder per direct om een functie als hoofdtrainer bij een andere Europese club te gaan vervullen. Schreuder was ruim anderhalf jaar in dienst van Zwolle en was de afgelopen jaren door verschillende clubs benaderd.

Hij heeft besloten om aan een nieuw avontuur in het buitenland te beginnen, waarbij assistent-trainer Johan Plat hem zal vergezellen. Schreuder verklaarde in een persbericht: “Voor de kans die mij nu is geboden, wil ik echter gaan. Er is nooit een goed moment om te vertrekken, maar ik wil mijn opvolger ook de kans geven om vanuit de voorbereiding met dit team aan de slag te gaan. Daarom verlaat ik PEC Zwolle nu voor een nieuw project elders.”

Eerdere aanbiedingen afgeslagen

De verwachting is dat PEC Zwolle Johnny Jansen tekent als nieuwe coach. Jansen is momenteel hoofdtrainer van Safa Beirut SC in Libanon en was voorheen hoofdtrainer van SC Heerenveen van 2019 tot 2022. Jansen zal een tweejarig contract tekenen bij PEC. Schreuder was in november 2021 aangetreden als trainer bij Zwolle, als opvolger van Art Langeler. Hoewel hij degradatie niet kon voorkomen, wist hij zijn ploeg binnen een jaar terug te brengen naar de eredivisie. Voor deze prestatie ontving hij gisteren de Rinus Michels Award.

Dick Schreuder sloeg aanbiedingen van onder andere Fortuna Sittard en FC Groningen af, omdat hij vastbesloten was om met PEC Zwolle te promoveren. Nu hij zijn doel heeft bereikt, gaat Schreuder op zoek naar een nieuwe uitdaging, hoewel de identiteit van zijn volgende club nog onbekend is. PEC Zwolle is van plan om binnenkort de opvolger van Schreuder bekend te maken, met Henry van der Vegt aan het hoofd van het team als ze vandaag om 10:30 uur het nieuwe seizoen als eerste gepromoveerde club in de eredivisie beginnen.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen