dinsdag, april 23, 2024

Daley Blind helemaal ziek van spelen op kunstgras

Veel gelezen

Daley Blind, momenteel spelend voor Bayern Munchen heeft zijn grote ongenoegen geuit over het gebruik van kunstgras in voetbalstadions. In een recent interview verklaarde Blind dat het gebruik van kunstgras zo snel mogelijk moet worden afgeschaft.Blind vindt dat spelen op kunstgras gewoon verschrikkelijk is en dat het geen optie zou moeten zijn in bijvoorbeeld stadions van Ajax, Feyenoord of PSV.

Volgens Blind rolt de bal soms niet eens op kunstgras, waardoor het voor spelers moeilijk is om het spel te controleren. Siem de Jong, een andere Nederlandse profvoetballer, is daarentegen van mening dat in de toekomst alle voetbalstadions op kunstgras zullen moeten vertrouwen. Blind hoopt echter dat dit niet het geval zou zijn.

De verdediger denkt dat het gebruik van kunstgras vooral te danken is aan de jeugdprogramma’s van voetbalclubs. Hij betoogt dat hij is opgegroeid met spelen op gras en dat er een verschil is in de kwaliteit van het spel als het op natuurgras wordt gespeeld in tegenstelling tot kunstgras. Blind wijst erop dat alle jeugdwedstrijden nu op kunstgras worden gespeeld, wat volgens hem een belangrijk probleem is.

“Modderig speelveld hoort er gewoon bij”

De Jong daarentegen speelt niet graag op een modderig veld, maar Blind is van mening dat spelen op gras in de regen gewoon bij het spel hoort. Glijden in de regen is volgens hem gewoon iets dat bij het spel hoort, terwijl het maken van een tackle op kunstgras tot ernstige blessures kan leiden. Blind betoogt verder dat het uiterlijk van kunstgras nog een reden is om het niet in voetbalstadions te gebruiken. Hij zegt dat het er gewoon niet uitziet als een traditioneel grasveld, wat de algehele ervaring van het kijken naar een voetbalwedstrijd kan wegnemen.

Concluderend is het duidelijk dat Daley Blind geen fan is van spelen op kunstgras. Hij vindt dat het gebruik van kunstgras in voetbalstadions zo snel mogelijk moet worden uitgebannen. Blind vindt dat spelen op natuurgras essentieel is, en jeugdprogramma’s zouden zich moeten richten op het aanbieden van trainingen en wedstrijden op gras in plaats van op kunstgras. Siem de Jong mag dan wel pleiten voor het gebruik van kunstgras, de mening van Blind is duidelijk: kunstgras is verschrikkelijk en moet er zo snel mogelijk uit.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen