vrijdag, mei 24, 2024

Feyenoord fans als levend wild opgejaagd en gered door Romeinse politie

Veel gelezen

Ondanks het feit dat Feyenoord-fans niet welkom waren in Rome, maakten enkele honderden supporters de reis om hun team te steunen.Helaas ging het niet zoals gepland. De hooligans van AS Roma kwamen te weten waar de Feyenoord-fans verbleven en begonnen hen te zoeken. De situatie werd zo gevaarlijk dat de Romeinse politie moest ingrijpen en de Feyenoord-fans in veiligheid moest brengen.

Verslagen uit Rijnmond suggereren dat veel supporters van Feyenoord in een Ierse pub bij het Colosseum waren toen de harde kern van Roma arriveerde. Ze gingen snel op jacht naar de Feyenoorders, waardoor een tafereel van chaos en geweld ontstond.

De situatie was zo gespannen dat de politie van Rome versterking moest krijgen van enkele collega’s uit Rotterdam die naar Rome afgereisd waren na geluiden dat een groep Feyenoorders toch naar Rome was afgereisd. Hun voornaamste taak was de veiligheid van de ongewenste bezoekende fans te waarborgen. Zoals een Rotterdamse woordvoerder bevestigde: “Het is inderdaad onrustig geweest in dit café. Het café werd belaagd door Italiaanse supporters. Voor hun eigen veiligheid hebben we de groep van 100 tot 150 mensen met twee stadsbussen teruggebracht naar hun hotel.”

Voor niets naar Rome gekomen

Veel plezier hadden de supporters van Feyenoord niet van hun korte snoepreisje naar Rome. Niet alleen omdat Feyenoord de wedstrijd verloor van AS Roma, maar ook omdat er geen mogelijkheid was voor de supporters om hun favoriete ploeg in actie te zien. Naar verluidt heeft de groep supporters, die uit iets meer dan 150 man bestond, de wedstrijd vanuit hun hotelkamers moeten bekijken. De volgende dag zijn de groep supporters onder begeleiding van de agenten van de regio Rotterdam zonder verdere noemenswaardigheden weer teleurgesteld naar Rotterdam terug gereden.

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen