zaterdag, maart 2, 2024

Arne Slot dringt aan op maatregelen om onbesproeidd kuntsgras bij Excelsior

Veel gelezen

De KNVB wordt door Arne Slot aangespoord om actie te ondernemen, omdat Excelsior het kunstgrasveld zondag voor de wedstrijd tegen Feyenoord niet heeft besproeid. De Feyenoord-trainer vindt dit onacceptabel. Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen bevestigde dat ze met opzet het kunstgras niet besproeiden, omdat Feyenoord anders in het voordeel zou zijn. Deze tactiek werkte op een warme zondagmiddag in Kralingen.

Feyenoord had het moeilijk op het ruwe veld, maar wist toch met 0-2 te winnen.Voor Slot diende de zwaar verdiende overwinning als reden om over het veld te beginnen. “Dat had ik niet gedaan als we hadden verloren. Dan was ik een slechte verliezer geweest,” zei hij in zijn interview na de wedstrijd. Hij benadrukte dat hij niet tegen kunstgras is omdat “goed voetballende teams” de bal sneller kunnen passen.

Spelen op onbesproeid kunstgras is vreselijk!

Volgens Slot is spelen op onbesproeid kunstgras op een zondagmiddag is volgens sommigen verschrikkelijk. Op een zaterdagavond ligt er echter een beetje dauw op het veld waardoor het beter te verdragen is. Nederland moet niet de voorkeur geven aan dit type speelveld. Misschien moet kunstgras helemaal niet gebruikt worden, of als het gebruikt wordt, moet het besproeid worden.

Slot onthield zich van kritiek op Excelsior voor het niet besproeien van het veld, en zei dat het een optionele maar slimme zet was. Hij sprak zijn persoonlijke voorkeur uit voor een goed onderhouden speelveld, maar erkende dat de ongelijke omstandigheden niet verplicht waren. Ondanks de slechte omstandigheden gebruikte Slot die niet als excuus voor hun ondermaatse prestaties, omdat hij erkende dat er andere factoren in het spel waren. Steeds meer Nederlandse clubs schakelen over naar kunstgras, ondanks dat spelers zlf het liefst spelen op een natuurlijke grasmat.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen