zaterdag, maart 2, 2024

Messi traint weer en wint Laurus Award

Veel gelezen

Lionel Messi is weer gezien terwijl hij oefende op het trainingsveld van Paris Saint-Germain, nadat hij intern een week geschorst was. De vermaarde Argentijnse speler ging op reis naar Saoedi-Arabië zonder toestemming te vragen aan de club. Volgens de berichten van Franse media werd verwacht dat Messi veertien dagen thuis zou blijven, maar hij verlengde zijn verlof iets te veel.PSG wist zondag in de Franse competitie een 3-1 overwinning te boeken tegen Troyes, zelfs in afwezigheid van de 35-jarige Argentijn. Messi krijgt mogelijk zaterdag al toestemming om zich weer bij de ploeg te voegen, voor de wedstrijd tegen Ajaccio.

Messi was maandag afwezig op de training in Parijs, die voor de PSG-spelers een vrije dag had moeten zijn. Trainer Christophe Galtier eiste echter dat ze aanwezig waren na hun verlies tegen Lorient (1-3). Helaas had Messi een vooraf geplande reis die hij niet kon afzeggen.Vrijdag maakte Messi een openbare videoverklaring waarin hij zich verontschuldigde voor de situatie. Hij legde uit dat hij dacht dat ze vrijaf hadden gekregen van de coach, maar dat was niet het geval. Hij betuigde spijt dat hij zijn eerdere verplichtingen niet kon afzeggen en verontschuldigde zich bij de club en medespelers voor het veroorzaakte ongemak.

Niet Max Verstappen maar Messi wint Laureus Awards

Maandagavond kreeg Lionel Messi de prestigieuze Laureus Award voor sportman van het jaar, die wordt beschouwd als de Oscars van de sport. Het is niet de eerste keer dat een voetballer de prijs wint, maar Messi’s overwinning is extra opmerkelijk omdat hij in december met zijn land wereldkampioen werd. Messi neemt de prijs over van Max Verstappen, die hem vorig jaar won. De PSG-speler viel voor het eerst in de prijzen en voegde die toe aan zijn lange lijst van onderscheidingen.

Hoewel de Nederlanders wielrenster Annemiek van Vleuten en rolstoeltennisster Diede de Groot ook genomineerd waren voor de prijs in hun categorie, kwam Messi als winnaar uit de bus. Een andere opvallende winnaar was Christian Eriksen, die de prijs voor comeback van het jaar kreeg, nadat hij ondanks een hartaanval terugkeerde in het voetbal. Daarnaast werd het Nederlandse initiatief TeamUp erkend met de Sport For Good award. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan een organisatie of persoon die de kracht van sport gebruikt om het leven van jongeren te verbeteren.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen