vrijdag, mei 24, 2024

Bedenkelijk record voor Ajaxied Edson Álvarez na Ajax-Emmen

Veel gelezen

Edson Álvarez, de talentvolle Mexicaanse speler van Ajax, pakte zondag in een wedstrijd tegen FC Emmen zijn 10e gele kaart van het seizoen. Geen record waar hij trots op is, maar wel het hoogst aantal kaarten dat een speler van Ajax ooit in  een seizoen incasseerde. De gele kaart betekent helaas ook dat hij geschorst is voor de komende topper tegen PSV, wat ongetwijfeld frustrerend is voor de speler.

In een interview met ESPN uitte Álvarez zijn frustratie en ongeloof over de gele kaart die hij kreeg. “Ik was heel boos, om eerlijk te zijn, want volgens mij was het een heel normale overtreding,” verklaarde hij. “Ik verdiende naar mijn mening geen gele kaart. Bovendien was het ook mijn eerste overtreding van de wedstrijd. Door een slechte beslissing mis ik een heel belangrijke wedstrijd.”

Geen verandering van speelstijl

Ondanks zijn frustratie is Álvarez niet bereid zijn speelstijl of benadering van het spel te veranderen. Hij erkent dat sommige van zijn gele kaarten het gevolg waren van opmerkingen over het management of tijdens een opstootje, maar hij houdt vol dat het merendeel niet opzettelijk of kwaadwillig was.

“Ik ben er nooit met kwade bedoelingen ingegaan,” legt Álvarez uit. Hij blijft zich inzetten om hard, eerlijk en naar beste kunnen te spelen. “Ik ben een speler die altijd op het randje speelt. Scheidsrechters kunnen dat beoordelen hoe ze willen. Sommige scheidsrechters maken fouten, maar dat maakt met niet uit. Dit is mijn manier van spelen en die ga ik niet aanpassen.”

Hoewel de schorsing voor de wedstrijd tegen PSV ongetwijfeld teleurstellend is, kunnen Ajax en hun fans troost putten uit de wetenschap dat ze een getalenteerde en gepassioneerde speler in hun team hebben. Álvarez’ inzet voor het spel en zijn team is onwrikbaar en zijn vastberadenheid om op zijn manier te blijven spelen is een bewijs van zijn karakter en zijn liefde voor zowel  de sport als Ajax.

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen