woensdag, april 24, 2024

KNVB voert per direct nieuwe regels in na aansteker incident Ajax-Feyenoord

Veel gelezen

Voetbalbond KNVB heeft strengere regels aangekondigd rond voetbalwedstrijden om de veiligheid van spelers en scheidsrechters te waarborgen. De aankondiging kwam na de wedstrijd Feyenoord-Ajax van woensdag, waarbij Ajax-speler Davy Klaassen werd geraakt door een aansteker die vanaf de tribune naar hem werd gegooid. De nieuwe regels gaan onmiddellijk in en de belangrijkste regel is dat wanneer een speler, de scheids- of grensrechter wordt geraakt door iets uit het publiek, wordt de wedstrijd onmiddellijk gestaakt.

Het is niet de eerste keer dat een speler wordt geraakt door een voorwerp dat uit het publiek wordt gegooid. Recentelijk zijn er ook incidenten geweest waarbij spelers werden aangevallen door mensen die het veld op kwamen.

Als er iets op het veld wordt gegooid zonder iemand te raken, wordt de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. De spelers en scheidsrechter gaan dan  van het veld af. Na een korte onderbreking wordt de wedstrijd dan weer hervat, maar gebeurt het daarna echter weer, dan wordt de wedstrijd onmiddellijk gestaakt. Dit is om ervoor te zorgen dat de spelers en alle anderen op het veld veilig hun werk kunnen doen.

Ajax gaat door naar de finale

De KNVB-directeur verklaarde dat er bij voetbalwedstrijden vaak dingen op het veld worden gegooid. Het komt echter zelden voor dat een speler geraakt wordt door iets uit het publiek. Deze nieuwe regel is een stap in de goede richting om ervoor te zorgen dat spelers tegen dergelijke incidenten worden beschermd.

Davy Klaassen kon nadat hij de aansteker op zijn hoofd had gekregen niet meer verder spelen. Ajax kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus en dat betekent dat de Amsterdammers op 30 april aanstaande in de finale van de KNVB-beker staan. 

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen