vrijdag, mei 24, 2024

Vitesse dreigt stadion Gelredome uitgezet te worden, slepende rechtszaak dreigt

Veel gelezen

Volgens Vitesse is de huurprijs van 2.15 miljoen die het bedrijf van Van de Kuit, Nedstede, jaarlijks in rekening bracht veel te hoog. Vitesse is van mening dat een half miljoen als jaarlijkse huurprijs meer dan voldoende is. Vele gesprekken volgde, waarin beide partijen niet tot een  overeenkomst kwamen die voor beide acceptabel was. De club zegde daarop de huurovereenkomst op. Vorige week verloor de club en kort geding tegen Nedstede, waardoor de proflicentie van Vitesse op het spel kwam te staan.

Van de Kuit stelde voor bodemprocedure op te schorten

Al eerder startte Vitesse een bodemprocedure tegen Nedstede waarin de vraag of Vitesse eeuwigdurend recht heeft op het spelen in het Gelredome beantwoord zou moeten worden. Na de uitkomst van het kort geding heeft Van de Kuit het bestuur voorgesteld om de bodemprocedure op te schorten, zodat beide partijen de mogelijkheid hebben opnieuw rond de tafel te gaan zitten, maar dan zonder de druk van de bodemprocedure.

Vitesse voelde daar niets voor en dat betekent dat de club vandaag en volgende week weer in de rechtbank zal zitten voor twee zittingen. Van der Kuit verklaarde tegenover het ANP: “Het was van mijn kant een handreiking om samen aan tafel te gaan zitten. Maar Vitesse wil niet meebuigen”.

Gelredome kan zonder Vitesse, andersom wordt een ander verhaal

Van de Kuit heeft alle vertrouwen in de uitkomst van de bodemprocedure. Volgens hem heeft de Arnhemse club de huur opgezegd, zonder dat ze een alternatief voor handen hadden. Ze kunnen dus niet zomaar vertrekken.Volgens Van der Kuit zou het heel jammer zijn wanneer Vitesse het Gelredome zou verlaten, maar zeker niet desastreus. Volgens hem is het Gelredome geen voetbalstadion, maar het grootste theater van Nederland. Wanneer Vitesse uiteindelijk toch zou vertrekken, komt er mogelijk ruimte vrij om bijvoorbeeld meer concerten te geven.

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen