zaterdag, maart 2, 2024

Achraf Hakimi aangehouden en verhoord op verdenking verkrachting 24-jarige vrouw

Veel gelezen

Paris Saint-Germain zal het komende tijd mogelijk zonder verdediger Achraf Hakimi moeten doen. De 24-jarige Marokkaanse verdediger van de Franse ploeg is aangeklaagd voor verkrachting van een eveneens 24-jarige vrouw. Afgelopen weekend meldde de vrouw zich bij de politie om aangifte te doen. Volgens haar liep een bezoek aan het huis van de voetballer volledig uit de hand. Wat er precies gebeurd is, wordt door de politie niet bekend gemaakt. De vrouw wist de woning van de voetballer te ontvluchten.

Onder gerechtelijk toezicht gesteld

De Franse justitie meldt dat Hakimi inmiddels is aangeklaagd voor verkrachting. Vorige week donderdag is hij verhoord en vervolgens onder gerechtelijk toezicht gesteld. In Frankrijk betekent dit dat men niet wordt ingesloten, maar men bepaalde activiteiten nog kan doen. Dit betekent onder andere dat Hakimi trainingen van zijn team kan bijwonen. Tijdens een persconferentie gaf coach Christophe Galtier aan dat hij niet op de situatie rond Hakimi kan ingaan en er ook geen uitspraken over wil doen.

Niet de enige bij Paris Saint-Germain met problemen

Achraf Hakimi is niet de enige die bij Paris Saint-Germain onder de loep van justitie ligt. Momenteel loopt er ook een onderzoek naar PSG-baas Nasser al-Khelaïfi. Dit onderzoek, dat geleid wordt door drie rechters, richt zich op beschuldigingen van ontvoering, afpersing en marteling waarbij de hoogste man van de club betrokken zou zijn.  

Aanleiding zijn de beschuldigingen aan het adres van al-Khelaïfi door de Frans-Algerijnse lobbyist Tayeb Benabderrahmane. Hij zou in  2020 zijn gearresteerd door de politie in Qatar en pas na zes maanden en vele martelingen zijn vrijgelaten. Zijn vrijlating was echter alleen mogelijk wanneer hij ermee akkoord zou gaan geen gevoelige documenten over al-Khelaïfi openbaar te maken. Benabderrahmane zou informatie hebben dat Nasser al-Khelaïfi betrokken was bij de toewijzing van het WK aan Qatar.

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen