dinsdag, juni 18, 2024

Enfant Terribele Mohammed Ihattaren traint weer, maar Juventus wil heel snel van hem af

Veel gelezen

Mohamed Ihattaren was ooit een van de meest veelbelovende jonge voetbalsterren van deze generatie. Hij speelt al sinds zijn 16e op het hoogste niveau van het Europese voetbal, en wordt geprezen als een van de meest veelbelovende jonge spelers ter wereld. Kenmerkend voor zijn carrière is echter niet alleen zijn opmerkelijke prestatie op de groene mat, maar ook de vele controverse en problemen die de nog jonge speler over zichzelf afroept.

De Nederlandse middenvelder is betrokken geweest bij verschillende incidenten, zowel op als naast het veld. Hij werd in 2019 verbannen uit het Nederlands elftal na een woordenwisseling met een teamgenoot. Op het veld staat hij bekend als een beetje een wildeman die vaak riskante beslissingen neemt die kunnen resulteren in gevaarlijke tackles en roekeloos gedrag. Buiten het veld is er een onderzoek naar hem geweest in verband met racistisch misbruik en hij wordt in verband gebracht met de duistere types uit de onderwereld. Het meest recente onderzoek tegen de speler, die nog onder contract staat bij Juventus, is een aanklacht wegens mishandeling.

Aangehouden, verhoord en heengezonden

Op 13 februari werd Ihattaren door de politie in Amsterdam aangehouden voor een vermeende mishandeling van zijn ex-vriendin Yasmine. De politie deed tevens een huiszoeking, waarbij volgens ingewijden niets opmerkelijks werd aangetroffen. Wel hing er opvallend genoeg na de inval een briefje aan de deur waarop stond dat Ihattaren de sleutel kon ophalen bij het politiebureau. Dat hadden ze hem natuurlijk ook gewoon kunnen vertellen, want de inmiddels 21-jarige middenvelder zat immers op het bureau.

Hij mocht er een nachtje brommen in een politiecel. De rechter-commissaris besloot de volgende dag dat er onvoldoende redenen waren om de voetballer nog langer vast te houden, waarna hij werd heengezonden. Hij wordt door de politie nog steeds als verdachte gezien, maar mag het resultaat van het politieonderzoek dus in vrijheid afwachten.

Zo zonde van al dat potentieel

Hoewel Ihattaren problemen simpelweg over zich af lijkt te roepen, wordt hij door zijn fans nog steeds geprezen om zijn ongelooflijke capaciteiten op het voetbalveld. Hij is een creatieve en onvoorspelbare speler wiens techniek en visie hem een reputatie hebben opgeleverd als een van de beste jonge spelers ter wereld. Hij kan met gemak moeilijke en riskante bewegingen maken en zijn passes en vaardigheid aan de bal zijn absoluut een lust voor het oog. 

Ihattaren, die dus onder contract staat bij Juventus die hem tot eind 2022 uitleende aan Ajax, vierde op de dag van zijn aanhouding nota bene zijn 21e verjaardag. Ihattaren heeft volgens kenners absoluut het potentieel om een van de beste spelers ter wereld te worden, maar wordt daarbij flink gehinderd door zijn gedrag. Verschillende iconen uit de voetbalwereld, waaronder Wesley Sneijder, hebben geprobeerd de jonge speler bij te sturen, maar die trokken al snel hun handen van hem af. Dat deed overigens ook Ajax dat alles behalve zit te wachten op spelers die de focus van het team kunnen verstoren en daarmee mogelijk zelfs de landstitel op het spel zetten.

Juventus wil het liefst gisteren van Ihattaren af

Na zijn vrijlating vertrok Ihattaren vrijwel direct naar Italië waar hij inmiddels weer de trainingen heeft hervat bij Juventus. Wel alleen, afgezonderd van het eerste team, want dat speeltijd er bij het eerste van Juventus niet meer in zit, staat buiten kijf. Naar verluidt laat Juventus onderzoeken of de recente aanhouding voldoende reden is om hem bij de Italiaanse topclub te ontslaan. Is dat niet het geval, dan zit de club nog zeker tot 2025 aan de Nederlands-Marokkaanse enfant terrible vast. 

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen