vrijdag, mei 24, 2024

Van der Gijp vindt vraag over gordel van advocaat Rai Voet ‘Zeer pijnlijk’

Veel gelezen

Met twee keer de toegestane alcoholpromillage in zijn lichaam en met een snelheid van 203 kilometer per uur knalde Rai Voet eind november 2021 op een auto die voor hem reed. Daarbij kwam de 4-jarige Gino om het leven. Naar eigen zeggen had de voetballer twee tot drie glazen sterke drank genuttigd op een feestje waar hij slechts een uurtje was geweest. Tegenover de rechter verklaarde Voet dat hij bezig was met de cruisecontrol van de wagen op het moment dat het ongeval plaatsvond. Zijn claim dat hij dacht dat hij 130 kilometer per uur reed op het moment van het ongeluk, is inmiddels al als onwaar beoordeeld door de rechtbank.

Had Gino zijn gordel wel om?

De rechtszaak tegen Voet is afgelopen week van start gegaan en daarbij maakte de moeder van Gino gebruik van haar spreekrecht. Voet hoorde vervolgens de officier van justitie 3,5 jaar cel tegen hem eisen wegens het veroorzaken van een dodelijk ongeval. Tijdens de rechtszaak stelde de advocaat van Voet een, volgens Van der Gijp een wel zeer pijnlijke vraag. De advocaat vroeg zich hardop af of Gino wel zijn gordel om had op het moment van het ongeluk. Voor de moeder van Gino was dat zo schokkend dat ze al tierend de rechtszaal uit banjerde. Even later kwam zij weer terug en gaf zij aan dat ze wel degelijk de gordels had gecontroleerd op het moment van vertrek.

Johan Derksen voegde eraan toe dat het enige dat Voet in deze zaak goed heeft gedaan, is dat hij aanwezig is bij de rechtszaak. Voet voetbalt momenteel in Rusland en via zijn advocaat heeft hij al aangegeven dat hij zijn verantwoording zal nemen en voor een eventuele straf terug zal komen naar Nederland. 

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen