vrijdag, mei 24, 2024

Oud-profvoetballer Van Beukering zowel op het veld als daarnaast in de problemen

Veel gelezen

Afgelopen vrijdag werd bekend dat voormalig profvoetballer Jhonny van Beukering (39) verdacht wordt van betrokkenheid bij twee wietkwekerijen en mishandelingen. Een dag later ging kwam daar ook nog het nieuws bij dat hij als trainer van JO18 (spelers onder de 18 jaar) van amateurclub SC Veluwezoom uit Rozendaal een rode kaart kreeg en mocht vertrekken. Het nieuws werd gebracht door De Gelderlander.

Volgens de clubleiding van SC Veluwezoom was het commentaar op de scheidsrechter de reden voor het wegsturen van Van Beukering. De wedstrijd tegen SC Buitenboys in Almere werd overigens gestaakt met een stand van 5-2 voor Buitenboys. Van Beukering heeft in het verleden positieve publiciteit gekregen voor zijn voetbalprestaties, maar de laatste tijd is zijn naam voornamelijk om verkeerde redenen in de media te vinden om verkeerde redenen.

Het is duidelijk dat Van Beukering een moeilijke periode doormaakt. Zijn verdachte betrokkenheid bij strafbare activiteiten is verontrustend, maar ook het incident waarbij hij als trainer een rode kaart kreeg, is niet zo fraai. Of het clubbestuur verdere actie tegen de oud profvoetballer zal nemen, is niet bekend.

Wietkwekerijen en mishandeling

De 39-jarige is momenteel trainer van het jeugdteam van Veluwezoom, maar speelde in zijn professionele carrière onder meer voor Feyenoord, NEC, Vitesse en De Graafschap. Justitie verdenkt Van Beukering van betrokkenheid bij twee wietkwekerijen en een mishandeling, in 2017, 2018 en 2020. De volgende zitting in deze strafzaak wordt binnen 3 maanden verwacht.

Bij het jeugdteam waar hij coach van is, speelt ook zijn zijn en de afgelopen 3 jaar heeft Van Beukering met het jeugdteam prima prestaties neergezet en is door de club en toeschouwers verder prima ontvangen. Zijn belangrijkste doel was hierbij voornamelijk om het team te helpen hun volledige potentieel te bereiken en hun doelen in het voetbal te halen.

Van Beukering haalde naar aanleiding van de berichtgeving op Instagram uit naar de journalisten van De Gelderlander. Naar eigen zeggen praat hij al enkele jaren niet meer met de krant omdat het te negatief over de oud-prof zou schrijven.

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen