zaterdag, maart 2, 2024

AZ beschuldigt KNVB en eist onafhankelijk onderzoek wegens voorkeursbehandeling

Veel gelezen

AZ is al langer kritisch over de manier waarop de KNVB haar processen voert. Nu heeft de Alkmaarse club de opmerkelijke stap genomen om aan te kondigen dat het bereid is de voetbalbond voor de rechter te slepen als die geen onafhankelijk onderzoek naar de wijze waarop beleid wordt uitgevoerd toestaat. In de brief beschuldigt AZ de KNVB ervan Ajax, PSV en Feyenoord een voorkeurspositie te geven boven andere betaald voetbalclubs. De club vindt dat de KNVB niet de belangen van alle betaaldvoetbalorganisaties voorop stelt, maar te veel kijkt naar belangen van specifieke clubs, met name deze eerder genoemde drie.

AZ dringt nu aan op een onafhankelijk onderzoek naar het beleid van de KNVB. Volgens de club is dit de enige manier om ervoor te zorgen dat de organisatie niet alleen eerlijk functioneert, maar ook in het belang van alle clubs in het betaald voetbal. Als de KNVB een onafhankelijk onderzoek niet toestaat, is AZ volgens de brief bereid de organisatie voor de rechter te slepen en eist van de club meer transparantie, professionaliteit en dus een onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken binnen de KNVB.

Seizoen 2019/202 als sprekend voorbeeld

In een brief aan de KNVB noemt AZ een aantal voorbeelden waaruit de oneerlijke gang van zaken binnen de KNVB zou moeten blijken. Meest opmerkelijke was het voorbeeld van het seizoen 2019/2020 van de Nederlandse voetbalbond was een van de meest tumultueuze in de recente herinnering. Niet alleen werd het ingekort door het uitbreken van de COVID-19 pandemie, maar ook de officiële uitspraak van de KNVB (de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond) zorgde voor veel controverse. De uitspraak wees Ajax aan als deelnemer aan de Champions League, ondanks het feit dat AZ Alkmaar gedurende het hele seizoen meer punten had behaald..

Het tweede voorbeeld dat AZ in hun brief aanhaalt is het feit dat, ondanks talloze brieven en berichten van de club aan de KNVB, deze volledig zijn genegeerd of genegeerd. Dit wijst volgens AZ op een structureel probleem binnen de voetbalbond, en niet op de personen die momenteel aan de macht zijn. Op dit moment heeft de KNVB nog niet gereageerd op de brief van AZ. 

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen