woensdag, april 24, 2024

Tottenham Hotspur wil mogelijk Arne Slot als opvolger van ontslagen Antonio Conte

Veel gelezen

Het nieuws van het vertrek van Antonio Conte bij Tottenham Hotspur is door fans, pundits en commentatoren met uiteenlopende reacties ontvangen. Nu de club zijn zoektocht naar een vervanger begint, heeft Telegraaf-journalist Valentijn Driessen in de podcast van de krant gemeld dat Feyenoord-coach Arne Slot op de lijst van potentiële kandidaten staat.

Slot is enorm succesvol geweest tijdens zijn periode bij Feyenoord en leidde de club naar de Eredivisietitel in 2017, de KNVB Beker in 2018 en een runners-up finish in de Europa League in hetzelfde jaar. Onder zijn leiding heeft Feyenoord zich ook gevestigd als een dominante kracht in de competitie, door vijf opeenvolgende seizoenen in de top vier te eindigen en momenteel op de eerste plaats te staan.

De voormalige assistent-coach van Ajax en AZ Alkmaar heeft ook naam gemaakt in het buitenland, met berichten dat hij op de radar stond van Borussia Dortmund en Manchester City. Bovendien werd hij onlangs door het International Centre for Sports Studies uitgeroepen tot een van de hoogst gewaardeerde coaches in Europa.

Eerst kampioen worden en Europa in!

Met zo’n indrukwekkend CV is het geen verrassing dat Slot op de shortlist van Tottenham staat.. Hij heeft een bewezen staat van dienst en is ongetwijfeld een van de meest gewaardeerde coaches in Europa. Het valt nog te bezien of Slot de man zal zijn om Conte te vervangen bij Spurs. Maar met zijn naam op de lijst is het duidelijk dat de club zijn zoektocht niet licht opvat en op zoek is naar een coach  die de indrukwekkende vooruitgang onder hun voormalige coach kan voortzetten.

Hoewel Slot zijn zinnen heeft gezet op het binnenhalen van de Eredivisie-titel voor Feyenoord en een grote stap wil maken in de Europa League, lijdt het geen twijfel dat het vooruitzicht om een topclub als Tottenham Hotspur te leiden voor hem aantrekkelijk zal zijn. Als hij wordt aangesteld, krijgt Slot de kans zich te bewijzen in de Engelse top en zou hij de man kunnen zijn om Spurs naar een hoger niveau te tillen en wellicht eindelijk hun eerste landstitel helpen behalen.

 

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen