dinsdag, juni 18, 2024

‘Politie doet inval in huis Jetro Willems en vindt twee vuurwapens’

Veel gelezen

Wilfred Genee kreeg gisteren live tijdens de uitzending de tip van sportmarketeer en studio huisvriend Chris Woerts dat er een inval zou hebben plaatsgevonden in de woning van voetballer. Daarbij heeft volgens de tipgever de politie in de woning twee wapens gevonden en zijn er twee mensen gearresteerd. Of Willems ook aangehouden is en of hij überhaupt iets met de inval te maken heeft, is niet bekend. Zijn woning is tevens het adres waar ook zijn bedrijf staat geregistreerd en mogelijk is de inval gerelateerd aan het bedrijf van Willems, dan wel een van de medewerkers van het bedrijf.

De 29-jarige international had al te maken met flinke kritiek, nadat hij in het openbaar was gezien terwijl hij naar behoorlijk dronken was.  Het is ook onduidelijk hoe de politie-inval en de wapenvondst van invloed zullen zijn op Willems’ kledinglijn, ‘Jetro Willems Clothing’. De kledinglijn werd eerder dit jaar gelanceerd en sloeg goed aan binnen de voetbalwereld.

Het is onduidelijk wat er verder met Jetro Willems zal gebeuren. Als blijkt dat hij in verband staat met de wapenvondst, zou hij strafrechtelijk vervolgd kunnen worden. In dat geval is het niet ondenkbaar dat ook FC Groningen consequenties verbindt aan de arrestatie en eventuele vervolging.

Mooie loopbaan lijkt ten einde

Willems groeide op in Rotterdam en had al vroeg een passie voor voetbal. Als jongeling speelde hij in de jeugdafdeling van Spartaan ’20 en ging vervolgens naar Sparta Rotterdam. Het was bij Sparta dat Willems zijn doorbraak in het profvoetbal beleefde. In 2011 nam PSV Eindhoven Willems over in de hoop dat hij een sleutelrol binnen het team zou vervullen. Willems stelde niet teleur en werd al snel een belangrijke speler voor PSV. Hij speelde tussen 2012 en 2016 ook nog eens 22 interlands voor het Nederlands elftal.

Na zijn succesvolle periode bij PSV verhuisde Willems naar de Bundesliga, eerst naar Eintracht Frankfurt en daarna naar Greuther Fürth. In het seizoen 2019/2020 had Willems een succesvolle uitleenperiode bij Premier League club Newcastle United voordat een ongelukkige blessure een einde maakte aan zijn Engelse avontuur. Momenteel speelt hij dus bij FC Groningen.

 

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen