zaterdag, maart 2, 2024

Toch einde oefening voor Hetinga: Mislintat wil ervaren coach voor komend seizoen

Veel gelezen

In een gesprek met de nieuwe directeur Sven Mislintat heeft Ajax vanmiddag John Heitinga, hun 39-jarige hoofdtrainer, laten weten dat hij niet verder zal gaan in zijn functie. Op zichzelf geen schokkende  beslissing, al zag het er nog even  naar uit dat Heitinga nog steeds kandidaat was om Ajax ook volgend jaar te leiden. Heitinga werd eind januari aangesteld nadat de vorige coach, Alfred Schreuder, was ontslagen. Hoewel er een veelbelovende start was onder Heitinga’s leiding, kon Ajax geen prijzen winnen en miste het de Champions League-plekken.

Volgens Sven Mislintat, de directeur voetbalzaken van Ajax, heeft hij John vanmiddag geïnformeerd over het besluit van de club. Mislintat deelde mee dat het op persoonlijk vlak een moeilijke beslissing was, maar dat John in een moeilijke tijd was ingestapt en de club met volle inzet had geholpen. De club is hem daar dankbaar voor. Terwijl Ajax tijdens John’s ambtsperiode worstelde op de vijfde plaats, wist hij hen te helpen op de derde plaats te eindigen.

Mislintat voegde eraan toe dat het vertrek van John bij Ajax geen optie was, en dat ze van plan zijn hem aan de club te binden en een rol te spelen in zijn verdere ontwikkeling. De club is echter tot de conclusie gekomen dat het nu een ervaren coach nodig heeft om de groep te leiden. Deze beslissing is cruciaal voor Ajax om beter te presteren dan vorig seizoen, gezien de huidige fase waarin ze zich bevinden.

Lang gewacht voordat Heitinga uitsluitsel kreeg

Na het lijden van een pijnlijke nederlaag tegen FC Twente in de laatste speelronde van de Eredivisie, maakte Heitinga bekend dat hij vooruitliep op een beslissing over zijn aflopende contract als hoofdtrainer. Naarmate de tijd verstreek en er geen beslissing werd genomen, werd de kans op een verlenging echter steeds kleiner.Begin april uitte de oud-international zijn frustratie over het gebrek aan duidelijkheid dat hem was beloofd. Zijn opmerkingen maakten de onzekerheid over zijn toekomst bij de club alleen maar groter.

Mislintat, die de week daarop werd aangesteld, stelde de beslissing logischerwijs uit. Hoewel hij aanvankelijk de voorkeur gaf aan Heitinga, kwam Mislintat op basis van de prestaties van het team en interne discussies geleidelijk tot de conclusie dat Ajax een meer ervaren coach nodig had. In de afgelopen weken hebben bronnen gesuggereerd dat Mislintat opties in het buitenland heeft onderzocht.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen