woensdag, april 24, 2024

Jong Oranje heeft met Bart Verbruggen een nieuwe vaste keeper

Veel gelezen

Bart Verbruggen (20) zal woensdagavond de rol van keeper van het Nederlands jeugdteam op zich nemen in de mini-Derby van de Lage Landen tegen Jong België op het EK in Georgië. Verbruggen zal Kjell Scherpen vervangen, die de UMP’s tijdens de kwalificatiecyclus meerdere keren voor blessures behoedde.

Dit wordt het debuut van Verbruggen in de jeugdselectie, en hij werd pas vorige maand door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie, na een uitstekend seizoen bij zijn Belgische club Anderlecht. Het gerucht gaat dat de prestaties van Verbruggen hem een transfer kunnen opleveren naar Premier League-club Brighton & Hove Albion, waar Scherpen (23) momenteel onder contract staat.

Lastige beslissingen voor de bondscoach

Erwin van de Looi, de bondscoach van Jong Oranje, stond voor een uitdagende beslissing wat betreft de linksbackpositie. Ian Maatsen, die onlangs overstapte naar Burnley in de Premier League, presteerde uitzonderlijk goed tijdens de kwalificatiereeks van Jong Oranje. Ondertussen ontving Quilindschy Hartman, speler van Feyenoord, zijn eerste uitnodiging van Van de Looi.

Bronnen suggereren dat de nieuwkomer mogelijk de voorkeur krijgt boven de meer ervaren speler op de positie. In de komende wedstrijd tegen België in Tbilisi zal de 22-jarige Quinten Timber de aanvoerdersband omdoen. “We willen beginnen met een overwinning omdat we hier het Europees Kampioenschap willen winnen,” verklaarde Timber.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen