zaterdag, maart 2, 2024

‘Dit duizelingwekkende salaris kan Erling Haaland gaan verdienen bij contractverlening’

Veel gelezen

Erling Haaland krijgt mogelijk een nieuw contract aangeboden door zijn club Manchester City, volgens berichten van The Sun. De 22-jarige Noorse spits zou daarmee best betaalde speler in de Premier League zijn, die wekelijks €567.000 zal gaan verdienen. Daarmee hoopt de regerend kampioen een mogelijke transfer te voorkomen.

Sinds zijn komst naar Manchester City kent Haaland een droomstart. Hij scoorde 42 keer voor de ploeg van trainer Pep Guardiola, waarvan 28 doelpunten in de Premier League. Daarmee is hij de topscorer van de competitie. Momenteel incasseert Haaland een weeksalaris van 425.000 euro.

Afgelopen zomer stapte Haaland over van Borussia Dortmund en tekende een contract voor vijf seizoenen bij Manchester City. Deze nieuwe aanbieding zou hem tot de best betaalde speler in de Premier League maken, en het moeilijk maken voor bijvoorbeeld Real Madrid om een stap te zetten. Het nieuwe contract zou van Haaland de best betaalde speler ter wereld kunnen maken, waarmee hij de Barcelona spits Lionel Messi overtreft, die naar verluidt ongeveer 550.000 euro per week verdient.

Het nieuwe contract zou van Haaland ook de best betaalde speler van de Premier League maken, boven Paul Pogba van Manchester United, die momenteel ongeveer 500.000 euro per week verdient.

Uitstekende prestaties

Het aanbod van een nieuw contract zou gezien kunnen worden als een beloning voor Haaland’s voorbeeldige prestaties dit seizoen. Hij heeft 28 doelpunten gemaakt in de Premier League en is daarmee de topscorer van de competitie. Hij heeft naast de 28 doelpunten in de Premier League ook 5 doelpunten gemaakt in de Champions League, waarmee hij Manchester City hielp de kwartfinale te bereiken.

Real Madrid is naar verluidt nog altijd geïnteresseerd in de Noorse spits en dit aanbod kan gezien worden als een manier om hem bij de club te houden. Naar verluidt had Real Madrid de speler voor komende zomer naar Spanje willen halen.

Laatste nieuws

Ajax heeft met Alex Kroes eindelijk een nieuwe algemeen directeur

Alex Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax, op voordracht van de RVC van de club. Kroes, de...

Gerelateerde artikelen